NBA: Luda noć, prozivke, bijesne maskote...!

U devet NBA utakmica odigranih u noći između nedelje i ponedeljka bilo je toliko zanimljivih detalja, da možemo komotno da preskočimo priču o tome kako čuvenom treneru San Antonija Gregu Popoviću Toronto "nije dozvolio" da proslavi jubilarnu 1.000 pobedu u najjačoj ligi sveta. A možemo, jer se dogodilo toliko toga...

Košarka 09.02.2015 | 12:40
NBA: Luda noć, prozivke, bijesne maskote...!

Recimo, timovi iz Los Anđelesa su primili ukupno 251 poen. Katastrofu su doživeli i Klipersi na gostovanju Oklahoma sitiju (131:108), a i Klivlend se poigravao sa timom iz "grada anđela" - pobedio je Lejkerse sa 120:105.

Na primer, iako su Klipersi (u odsustvu Blejka Grifina, koji mora da operiše lakat zbog infekcije) deklasirani u Oklahomi, Kris Pol je davao sve od sebe da taj poraz bude što časniji. U košgeterskom smislu, naravno. Ali, plej Klipersa je ušao u verbalni sukob sa Kevinom Durantom, zvezdom domaćih Tandera koji je, bodreći tada saigrače sa klupe, primetio da ga Kris Pol oštro gleda nakon pogotka.

"Dvadeset razlike je, dečko. Dvadeset razlike!", odgovorio mu je Durant.

Nije to bila jedina NBA proziva koju smo zabeležili u vikendu za nama. Gazda Njujork Niksa (koji su postali najgori tim lige, sa učinkom 10-41, jer ih je preskočila Minesota svojom 11. pobedom) nije želeo da sedi skrštenih ruku kada mu je stigao jedan neprijatan mejl. Zapravo, stari navijač slavnog kluba, ispostavilo se kasnije da je u pitanju otac filmskog scenariste i reditelja Arona Birmana, napisao je gazdi Niksa, Džejmsu Dolanu, da je "posle 60 godina navijanja, užasno osramoćen kako on vodi klub". Nolan mu je imejlom odgovorio nešto strašno:

"Ti si užasna pojava, negativna sila... Verovatno si svoju porodicu učinio očajnom. Možda zbog alkohola. Ja nisam okusio ni kap već 21 godinu, probaj i ti. Možda ćeš tada postati osoba koju će ljudi voleti da vide u svojoj osobini. A što se tiče kluba (kojim Dolan gazduje od 1999) ... počni da navijaš za Bruklin Netse, jer te Niksi ne žele".

Dobro, ima raznih gazda. A na parketu ih je podosta. Krenimo redom.

Kevin Durant, pored toga što zakucava Kliperse, voli i da prilikom zakucavanja jednu ruku koristi da lupa po tabli. Stvarno.

Na toj istoj utakmici Durantov saigrač Stiven Adam je povredio desnu ruku. Pravila su nalagala da, kada je već na parketu, izvede slobodno bacanje koje mu je dodeljeno. I, on je, bez da je koristio desnu ruku, levom pridigao loptu i, izbacivši je samo njome - pogodio.

Od gazda sa parketa, kako ne pomenuti Kajrija Irivinga, najboljeg košarkaša Mundobasketa 2014? Naročito jer smo vam već napomenuli da je ovo bila užasna noć za timove iz Los Anđelesa.

Na toj istoj utakmici u Klivlendu košarkaš Lejkersa Džordan Klakrson rešio je da bude duhovit sa maskotom Kavalirsa, koja je pokušala da se pozdravi, a onda je gostujući igrač samo povukao svoju ruku. Bilo je to više nego dovoljno da - maskota na njega nasrne.

Kada smo već kod pokušaja, selimo se na utakmicu na kojoj je drugi najbolji tim NBA lige, Atlanta Houks, izgubio od Memfisa (94:88, uz 21 poen Konlija za pobednike, a dva poena i dva skoka Pere Antića za poražene).

I... dok policija Portlanda može da odustane od svoje "istrage" povodom krađe, kako bi se utvrdilo kako to da Demijan Lilard nije pozvan na Ol-star (a može da odustane, jer je zvezda Portlanda Demijal Lilard - naknadno pozvan, umesto Blejka Grifina), dok je Toronto sveo šampiona na četvrt pogođenih trojki, a samo trećinu pogođenih šuteva i... dok je Nikola Peković sa 29 poena ne samo doneo treću uzastopnu pobedu Minesoti, već maltene sam počistio Detroit (101:112), jednim sredstvom za čišćenje završavamo ovu priču. Portviš, i to pravi, morao je da upotrebi košarkaš Atlante da spusti loptu koja se zaglavila na vrhu table.

Rezultati:
Oklahoma siti - LA Klipers 131:108
Klivlend - LA Lejkers 120:105
Detroit - Minesota 101:112
Orlando - Čikago 97:98
Memfis - Atlanta 94:88
Šarlot - Indijana 102:103
Hjuston - Portland 98:109
Toronto - San Antonio 87:82
Sakramento - Feniks 85:83

Komentari / 0

Ostavite komentar