ЗА САМО ЈЕДАН МИНУТ: Спријечите инфаркт капима овог напитка!

Познати амерички лекар објашњава да за својих 35 година каријере никада није изгубио пацијента који је доживео инфаркт и то све захваљујући овој намирници.

Здравље 08.02.2015 | 17:08
ЗА САМО ЈЕДАН МИНУТ: Спријечите инфаркт капима овог напитка!

Срчана обољења су једна од најзаступљенијих болести данашњице, толико да у Србији сваког дана око 60 људи доживи инфаркт, а од болести срца и крвних судова дневно умре око 151 особа.

Многи људи нису свесни да се инфаркт може спречити једноставном и моћном намирницом – кајенском паприком (најпознатија врста чили паприке), и то само за 1 минут.

Ова намирницу су користили многи лекари алтернативне медицине, међу којима је и амерички лекар Кристофер за својих 35 година каријере константно примењивао кајенску паприку и зато никада није изгубио пацијента, који је доживео инфаркт.

Како би се пацијент вратио у живот, потребно је да помешате једну кашика кајенске паприке са чашом воде (2 дл), уз услов да пацијент дише и да је при свести. У случају да је особа у несвести, можете користити екстрат кајенске папричице, стављајући неколико капи испод језика.

Ова паприка је моћан стимуланс, без опијајућег ефекта. Појачава пулс и доводи крв у све делове тела, и тако балансира циркулацију. Она делује хемостатички, зауставља крварење рана и помаже у опоравку срца.

Врло је важно да правилно примењујете лечење кајанском паприком, јер у супротном ћете имати кобне последице. Најбољи рецепт даје др Шулз.

Потребни су вам:

- Прах кајенске паприке

- Неколико свежих кајенских папричица

- 50-постотни алкохол (неки користе водку ако им не прија алкохол)

- Тегла од 1л

Припрема:

На дан младог месеца 1/4 тегле испуните прахом кајенске паприке. Додајте алкохол, тако да прелије прах. Исецкајте или изблендирајте неколико свежих паприка и додајте, тако да добијете смесу налик на умаку која ће напунити 3/4 тегле. На крају додајте још алкохола до врха тегле и затворите. Протресите је бар 2 пута на дан како би се то добро измешало.

Смеса треба да одстоји до следећег пуног месеца, па је затим процедите кроз газу и ставите у другу флашу.

У случају да је особа доживела срчани или мождани удар при свести, дајте јој 5 до 10 капи добијене смесе. За 5 минута поновити дозу, а ако пацијенту још није боље, понављајте дозу до побољшања. Примените исти поступак и у случају да је особа у несвести, с тим што смесу укапајте испод језика, пише портал лијекизприроде.цом.

Најпознатија врста паприке има минимално око 90.000 Сцовилле јединица по лествици за мерење љутине, а пример тако љутих сорти су Хабанеро, Африцан Бирд, Тхаи Цаи, јамајканска љута паприка и многе друге. Највише се гаје у Индији и Јужној Америци. Оне су вам доступне у већим самопослугама и продавницама здраве хране.

Кајенска паприка је позната по делотворности за дигестивни систем, јер подстиче стварање желудачних сокова, спречава гасове и баријере у цревима. Има антиканцерогено дејство, па се посебно препоручује оболелима од рака плућа и пушачима. Сматра се да капсаицин из кајенске паприке помаже у спречавању развоја тумора узрокованих дуваном, а слични резултати забиежени су и код рака јетре.

Коментари / 0

Оставите коментар