Америка жели сарадњу са Србијом

Америка подржава европски пут Србије и заједно са Европом жели да сарађују са Србијом на пољу енергетике и на плану евроинтеграција, рекао је потпредсједник САД Џозеф Бајден у Минхену током састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Србија 08.02.2015 | 14:59
Америка жели сарадњу са Србијом

Амерички потпредсједник је истакао да власт у Србији обавља "сјајан посао" и да је Србија важна земља за регион.

Бајден је позвао премијера Србије у званичну посјету Вашингтону, саопштено је из Владе Србије.

Вучић је обавијестио Бајдена о економским реформама које проводи Влада Србије и споразуму са Међународним монетарним фондом који Србија треба да склопи у фебруару, и истакао да ће Србија бити у стању да сачува и економску и политичку стабилност Балкана.

Он је америчком потпредсједнику упутио позив да посјети Србију, што је Бајден прихватио.

Још бољи односи

Српски премијер Александар Вучић изразио је вечерас увјерење да ће доћи до унапређење и још ближих односа са Вашингтоном.

Он је у изјави новинарима у Минхену након сусрета са потпредсједником САД Џозефом Бајденом, рекао да је са Бајденом разговарао о политичким и економским темама, да га је упознао са свим што је урађено у претходном периоду.

Према Вучићу разговор је био срдачан, а Бајден је истакао да је спреман да у сваком тренутку разговоара, те да ће увек бити врло отворен.

Бајден је, како је додао Вучић, казао да сматра Србију једном од најзначајнијх земаља у југоисточној Европи, и да је важно што су предузете тешке озбиљне и одговорне реформе.

Он је, како је пренио Вучић, рекао да подржава реформе и реформски пут Србије.
Вучић је изразио задовољство разговорима које је водио на маргинама безбједносне конференције у Минхену.

''За мање од 24 сата разговарати са Јенсом Столтенбергом, Викторијом Нуланд, сенаторима и Бајденом је валика ствар, јер је тешко направити термине на скупу'', рекао је премијер.

"Када то све успете морате да будете задовољни. Наше је да сачувамо земљу у овом турбулентном времену, да сачувамо мир и стабилност и унапређујемо економију. Очекујем унапређење и још ближе односе са САД", објаснио је Вучић.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Судија

08.02.2015 11:06

Кад ови издајници оду са власти Србија неце ниста имати висе са Америком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је Русија?

08.02.2015 11:36

Америка је први избор, а Русија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

08.02.2015 11:36

Коме САД-е помогну.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

08.02.2015 11:42

Како је рекао Вучић, какоје пренио Вучић, по Вучићевом казивању, па има ли неко да је чуо шта је рекао Бајден. Могу замислити његово улизивање Бајдену, и поред тога што су Србију бомбардовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНАТ

08.02.2015 13:12

Не могу да вјерујем да има јос људи код нас који пркосе голом гузицом најјацој дрзави на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

08.02.2015 13:18

Сто да не? јесу ли нас САД нецим добрим задузиле? мозда Хаским трибуналом, или мозда трговином органа српске дјеце са Космета? или мозда сто су подрзали Алију у геноциду над насим народом у Федерацији тј на територији коју је контролисао или мозда и ти мислис да су Срби сами отисли из Федерације, Хрватске и Космета?

Name

за комуњаре

08.02.2015 15:19

Америка и Енглеска бице земља пролетерска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ика

08.02.2015 15:59

Да ли зна тај американац које су реформе извршене у Србији? Шта је то што он конретно подржава? Или се ради о још једном од светских "ЕКСПЕРАТА" који се разумеју у унтрашње стање у Србији - економију, историју, наравно и непоштовање права мањина у Србији итд..итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГДЈЕЈЕ БРАТСКА РУСИЈА БАЈДЊЕ ПРОСЛОСТ

08.02.2015 21:38

АМЕРИКАЈЕ ЗАВАДИЛА ЦЕО СВЕТ. БОБАРДОВАЛА СРЈ. ТРЕБА ДА ОДГОВАРА ПРЕД ЛИЦЕМ ПРАВДЕ ЗА ГЕНОЦИД НАД СРБИМА И САВЕЗНОМ РЕПУБЛИКОМ ЈУГОСЛАВИЈОМ КОЈУ ЈЕ АМЕРИКА И ЊЕМАЦКА БОМБАРДОВАЛА БЕЗ ОДОБРЕЊА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА.ВУЦИЦУ САМО АЗИЛ И ИДИ СА АМЕРИМА, А М ИЦЕМО СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ А НЕ СА ЗЛОЦИНАЦКОМ УНИЈОМ. ВУЦИЦУ НА ДОСКОЛОВАВАЊЕ КОД ПУТИНА И Г.ЛАВРОВА.ОВАКО СРЉАС У ДУБИОЗУ КАО И НАС ДРЕКАВАЦ. ПОЗДРАВ ОПАМЕТИ СЕ ИЛИ ОСТАВКЕ. ЦАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић платио фирму Тонија Блера да му организује кабинет

08.02.2015 22:45

Влада Србије ангажовала је консултантску кућу бившег британског премијера Тонија Блера за помоћ у формирању стручних тимова у оквиру кабинета премијера Александра Вучића, а трошкови тих услуга биће покривени из фондова Уједињених Арапских Емирата, потврђено је “Данасу” у Немањиној 11. телепромптер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

09.02.2015 05:40

То ће бити исто ко са Тадићем прво га Амери дали на власт посла га величали сарађивали са њим док су добили Косово, е посла оде Тадић и Србија у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

'60.те

09.02.2015 06:59

Кад Русија буде правила Левиске, Цоца Цолу и добар Роцк&Ролл е тад цу за њих навијати. Овако, КАПАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

09.02.2015 13:21

Америка је Србији и српском народу нанијела и направила невидјено зло.Прогон триста хиљада Срба из Книнске Крајине затим бомбардовање српских цивилних градова у Србији 99.Какву сарадњу сад зеле и хоце?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија поново

09.02.2015 14:01

Ако којим случајем исту жељу не буде имала Србија постоје и друге методе. Једини циљ САД је да Србију удаљи од Русије,како би лакше реализовала своје империјалистичке циљеве на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За лију

10.02.2015 10:17

Зар стварно мислис да Србија има снаге се одупријети САД-у у осварењу својих циљева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

10.02.2015 19:48

Нисам то рекао.Али стварањем једног јаког блока на челу са Русијом могу се озбиљно осујетити освајачке намјере САД.

Name

ПРОСЛОСТ

10.02.2015 10:27

Бозе,сто смо цудан народ,само прослост,прослост,прослост је нам највазнија за будуцност.

ОДГОВОРИТЕ