Amerika želi saradnju sa Srbijom

Amerika podržava evropski put Srbije i zajedno sa Evropom želi da sarađuju sa Srbijom na polju energetike i na planu evrointegracija, rekao je potpredsjednik SAD Džozef Bajden u Minhenu tokom sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srbija 08.02.2015 | 14:59
Amerika želi saradnju sa Srbijom

Američki potpredsjednik je istakao da vlast u Srbiji obavlja "sjajan posao" i da je Srbija važna zemlja za region.

Bajden je pozvao premijera Srbije u zvaničnu posjetu Vašingtonu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je obavijestio Bajdena o ekonomskim reformama koje provodi Vlada Srbije i sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom koji Srbija treba da sklopi u februaru, i istakao da će Srbija biti u stanju da sačuva i ekonomsku i političku stabilnost Balkana.

On je američkom potpredsjedniku uputio poziv da posjeti Srbiju, što je Bajden prihvatio.

Još bolji odnosi

Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je večeras uvjerenje da će doći do unapređenje i još bližih odnosa sa Vašingtonom.

On je u izjavi novinarima u Minhenu nakon susreta sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, rekao da je sa Bajdenom razgovarao o političkim i ekonomskim temama, da ga je upoznao sa svim što je urađeno u prethodnom periodu.

Prema Vučiću razgovor je bio srdačan, a Bajden je istakao da je spreman da u svakom trenutku razgovoara, te da će uvek biti vrlo otvoren.

Bajden je, kako je dodao Vučić, kazao da smatra Srbiju jednom od najznačajnijh zemalja u jugoistočnoj Evropi, i da je važno što su preduzete teške ozbiljne i odgovorne reforme.

On je, kako je prenio Vučić, rekao da podržava reforme i reformski put Srbije.
Vučić je izrazio zadovoljstvo razgovorima koje je vodio na marginama bezbjednosne konferencije u Minhenu.

''Za manje od 24 sata razgovarati sa Jensom Stoltenbergom, Viktorijom Nuland, senatorima i Bajdenom je valika stvar, jer je teško napraviti termine na skupu'', rekao je premijer.

"Kada to sve uspete morate da budete zadovoljni. Naše je da sačuvamo zemlju u ovom turbulentnom vremenu, da sačuvamo mir i stabilnost i unapređujemo ekonomiju. Očekujem unapređenje i još bliže odnose sa SAD", objasnio je Vučić.

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Sudija

08.02.2015 11:06

Kad ovi izdajnici odu sa vlasti Srbija nece nista imati vise sa Amerikom.

ODGOVORITE
Name

Gdje je Rusija?

08.02.2015 11:36

Amerika je prvi izbor, a Rusija?

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

08.02.2015 11:36

Kome SAD-e pomognu.....

ODGOVORITE
Name

Milojko

08.02.2015 11:42

Kako je rekao Vučić, kakoje prenio Vučić, po Vučićevom kazivanju, pa ima li neko da je čuo šta je rekao Bajden. Mogu zamisliti njegovo ulizivanje Bajdenu, i pored toga što su Srbiju bombardovali.

ODGOVORITE
Name

INAT

08.02.2015 13:12

Ne mogu da vjerujem da ima jos ljudi kod nas koji prkose golom guzicom najjacoj drzavi na planeti.

ODGOVORITE
Name

pa

08.02.2015 13:18

Sto da ne? jesu li nas SAD necim dobrim zaduzile? mozda Haskim tribunalom, ili mozda trgovinom organa srpske djece sa Kosmeta? ili mozda sto su podrzali Aliju u genocidu nad nasim narodom u Federaciji tj na teritoriji koju je kontrolisao ili mozda i ti mislis da su Srbi sami otisli iz Federacije, Hrvatske i Kosmeta?

Name

za komunjare

08.02.2015 15:19

Amerika i Engleska bice zemlja proleterska

ODGOVORITE
Name

Ika

08.02.2015 15:59

Da li zna taj amerikanac koje su reforme izvršene u Srbiji? Šta je to što on konretno podržava? Ili se radi o još jednom od svetskih "EKSPERATA" koji se razumeju u untrašnje stanje u Srbiji - ekonomiju, istoriju, naravno i nepoštovanje prava manjina u Srbiji itd..itd...

ODGOVORITE
Name

GDJEJE BRATSKA RUSIJA BAJDNJE PROSLOST

08.02.2015 21:38

AMERIKAJE ZAVADILA CEO SVET. BOBARDOVALA SRJ. TREBA DA ODGOVARA PRED LICEM PRAVDE ZA GENOCID NAD SRBIMA I SAVEZNOM REPUBLIKOM JUGOSLAVIJOM KOJU JE AMERIKA I NJEMACKA BOMBARDOVALA BEZ ODOBRENJA UJEDINJENIH NACIJA.VUCICU SAMO AZIL I IDI SA AMERIMA, A M ICEMO SA BRATSKOM RUSIJOM A NE SA ZLOCINACKOM UNIJOM. VUCICU NA DOSKOLOVAVANJE KOD PUTINA I G.LAVROVA.OVAKO SRLJAS U DUBIOZU KAO I NAS DREKAVAC. POZDRAV OPAMETI SE ILI OSTAVKE. CAO.

ODGOVORITE
Name

Vučić platio firmu Tonija Blera da mu organizuje kabinet

08.02.2015 22:45

Vlada Srbije angažovala je konsultantsku kuću bivšeg britanskog premijera Tonija Blera za pomoć u formiranju stručnih timova u okviru kabineta premijera Aleksandra Vučića, a troškovi tih usluga biće pokriveni iz fondova Ujedinjenih Arapskih Emirata, potvrđeno je “Danasu” u Nemanjinoj 11. teleprompter

ODGOVORITE
Name

Semberac

09.02.2015 05:40

To će biti isto ko sa Tadićem prvo ga Ameri dali na vlast posla ga veličali sarađivali sa njim dok su dobili Kosovo, e posla ode Tadić i Srbija u zaborav.

ODGOVORITE
Name

'60.te

09.02.2015 06:59

Kad Rusija bude pravila Leviske, Coca Colu i dobar Rock&Roll e tad cu za njih navijati. Ovako, KAPAK.

ODGOVORITE
Name

snouden

09.02.2015 13:21

Amerika je Srbiji i srpskom narodu nanijela i napravila nevidjeno zlo.Progon trista hiljada Srba iz Kninske Krajine zatim bombardovanje srpskih civilnih gradova u Srbiji 99.Kakvu saradnju sad zele i hoce?????

ODGOVORITE
Name

Лија поново

09.02.2015 14:01

Ако којим случајем исту жељу не буде имала Србија постоје и друге методе. Једини циљ САД је да Србију удаљи од Русије,како би лакше реализовала своје империјалистичке циљеве на Балкану.

ODGOVORITE
Name

Za liju

10.02.2015 10:17

Zar stvarno mislis da Srbija ima snage se oduprijeti SAD-u u osvarenju svojih ciljeva?

ODGOVORITE
Name

Lija

10.02.2015 19:48

Nisam to rekao.Ali stvaranjem jednog jakog bloka na čelu sa Rusijom mogu se ozbiljno osujetiti osvajačke namjere SAD.

Name

PROSLOST

10.02.2015 10:27

Boze,sto smo cudan narod,samo proslost,proslost,proslost je nam najvaznija za buducnost.

ODGOVORITE