Мехо Кодро: Дајте еx-ју лигу док не буде касно!

Тренер Сарајева и сјајни центарфор из времена старе Југославије нема дилему око пројекта заједничке лиге.

Фудбал 08.02.2015 | 16:00
Мехо Кодро: Дајте еx-ју лигу док не буде касно!

Јадранска лига у кошарци "броји" четрнаесту сезону, а једанаесту откако у њој играју сви најбољи клубови бивше државе.

Полемика око сличне идеје у фудбалу траје већ годинама, али нема ни храбрости, ни предузимљивости, да се крене у њену реализацију.

Тренер Сарајева Мехо Кодро после победе над Партизаном у припремном мечу у Турској изјавио је да клубови свих еx-YУ земаља каскају за Европом и да спас треба тражити управо у рестаурацији заједничке лиге.

"Ту немам ниједну дилему, гласам да одмах кренемо у тај пројекат, без обзира како се звао и у каквом облику. Апелујем на људе који имају моћ, да такву идеју што пре спроведу у дело, док не буде касно", рекао је Кодро извештачу "Спортског журнала".

Некадашњи голгетер мостарског Вележа, Сосиједада, Барселоне и других шпанских клубова, верује да би се кроз јако такмичење унапредила и организација клубова, укључујући инфраструктуру.

"Чињеница је да каскамо за Европом, упркос вечито присутном таленту на нашим просторима", додао је Мехо Кодро.

Млађе читаоце подсећамо да су "велику четворку" југословенског фудбала чинили Црвена звезда, Партизан, загребачки Динамо и сплитски Хајдук, а трофеје су знали да узму и Сарајево, Жељезничар, Војводина, Вележ, ОФК Београд, уз респектабилне Раднички из Ниша, Ријеку, скопски Вардар, подгоричку Будућност...

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Навијац

08.02.2015 15:22

То би подигло квалитет фудбала за десет нивоа од овога на којем се тренутно налази. Јака заједницка лига би избацила на поврсину најбоље, док би оним лосијим поједноставила постојање и смањила троскове уцесца у лигама које они финансијски нису у стању приустити. Највеци проблем су хулигани који би могли изазвати нереде опасне по нормалне навијаце. Подрзавам идеју уз опрез према хулиганима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

08.02.2015 15:33

Да није мало прерано?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

08.02.2015 15:49

НЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

08.02.2015 16:06

Овај предлог никад неће прихватити националисти Овај предлог би требало у што краћем периоду реализовати фудбал у свим републикама је испод сваког нивоа а имају сви супер потенцијал само што би у првој сезони би морали да се посебно обрати пазња на безбједност фудбалера и публике.

ОДГОВОРИТЕ