Meho Kodro: Dajte ex-ju ligu dok ne bude kasno!

Trener Sarajeva i sjajni centarfor iz vremena stare Jugoslavije nema dilemu oko projekta zajedničke lige.

Fudbal 08.02.2015 | 16:00
Meho Kodro: Dajte ex-ju ligu dok ne bude kasno!

Jadranska liga u košarci "broji" četrnaestu sezonu, a jedanaestu otkako u njoj igraju svi najbolji klubovi bivše države.

Polemika oko slične ideje u fudbalu traje već godinama, ali nema ni hrabrosti, ni preduzimljivosti, da se krene u njenu realizaciju.

Trener Sarajeva Meho Kodro posle pobede nad Partizanom u pripremnom meču u Turskoj izjavio je da klubovi svih ex-YU zemalja kaskaju za Evropom i da spas treba tražiti upravo u restauraciji zajedničke lige.

"Tu nemam nijednu dilemu, glasam da odmah krenemo u taj projekat, bez obzira kako se zvao i u kakvom obliku. Apelujem na ljude koji imaju moć, da takvu ideju što pre sprovedu u delo, dok ne bude kasno", rekao je Kodro izveštaču "Sportskog žurnala".

Nekadašnji golgeter mostarskog Veleža, Sosijedada, Barselone i drugih španskih klubova, veruje da bi se kroz jako takmičenje unapredila i organizacija klubova, uključujući infrastrukturu.

"Činjenica je da kaskamo za Evropom, uprkos večito prisutnom talentu na našim prostorima", dodao je Meho Kodro.

Mlađe čitaoce podsećamo da su "veliku četvorku" jugoslovenskog fudbala činili Crvena zvezda, Partizan, zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, a trofeje su znali da uzmu i Sarajevo, Željezničar, Vojvodina, Velež, OFK Beograd, uz respektabilne Radnički iz Niša, Rijeku, skopski Vardar, podgoričku Budućnost...

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Navijac

08.02.2015 15:22

To bi podiglo kvalitet fudbala za deset nivoa od ovoga na kojem se trenutno nalazi. Jaka zajednicka liga bi izbacila na povrsinu najbolje, dok bi onim losijim pojednostavila postojanje i smanjila troskove ucesca u ligama koje oni finansijski nisu u stanju priustiti. Najveci problem su huligani koji bi mogli izazvati nerede opasne po normalne navijace. Podrzavam ideju uz oprez prema huliganima.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

08.02.2015 15:33

Da nije malo prerano?

ODGOVORITE
Name

bijeljina

08.02.2015 15:49

NE!!!

ODGOVORITE
Name

Zile

08.02.2015 16:06

Ovaj predlog nikad neće prihvatiti nacionalisti Ovaj predlog bi trebalo u što kraćem periodu realizovati fudbal u svim republikama je ispod svakog nivoa a imaju svi super potencijal samo što bi u prvoj sezoni bi morali da se posebno obrati paznja na bezbjednost fudbalera i publike.

ODGOVORITE