ФЕД Куп: Ослабљене и младе Српкиње одушевљене!

Најбоља играчица актуелног Фед куп састава Србије честитала је младој Ивани Јоровић на сјајном дебију.

Тенис 08.02.2015 | 13:20
ФЕД Куп: Ослабљене и младе Српкиње одушевљене!

Испраћене без еуфорије, са врло мало оптимизма, српске тенисерке враћају се из Будимпеште у тријумфалном расположењу, пошто су победама над Аустријом, Мађарском и у финалу над Хрватском, прошле у плеј-оф за попуну Светске Б групе Фед купа.

Александра Крунић и Ивана Јоровић укупно су имале скор 6-0 у сингл партијама.

У суботу је Јоровић победила Ану Коњух 2:1 у сетовима, а Крунић са чак 6:1, 6:1 Дону Векић.

"Пре свега хоћу да честитам Ивани на одличним мечевима, као дебитанту у овој екипи. Победила је Топ 100 играчицу, небитно што су исто годиште, Ана је много дуже од Иване на (WТА) Туру", рекла је Крунић после тријумфа.

"Искрено, на 5:5 у трећем сету сам помислила да ће пресудити то што није успела да заврши меч. Мислила сам да ће мало да падне, али сам јако поносна што је издржала и ипак победила".

Стандардна репрезентативка додала је да јој је много значило што је у сва три меча излазила на терен при вођству Србије од 1:0.

"Зато још једном честитке Ивани, мислим да је одрадила већину посла, а ја само оно што се од мене очекивало и што сам ја очекивала. Пресрећна сам што сам се у финалу изборила са притиском и нервима. Знала сам како треба играти против Векић, иако нам је ово био први сусрет".

Крунић се захвалила целој екипи, а посебно новом селектору Татјани Јечменици, коју до ове акције није познавала.

"Била сам прилично скептична, али показало се као супер избор. Надам се да ћемо у истом саставу наставити у априлу и убрзо се вратити тамо где припадамо".

Србија ће се у плеј-офу састати са једном од екипа поражених у првом колу Светске Б групе.

После првог дана резултати су: Словачка - Холандија 1:1, Шпанија - Румунија 1:1, Шведска - Швајцарска 0:2 и САД - Аргентина 2:0.

Јечменица је рекла да се пре турнира рачунало да ће Белгија или Хрватска бити фаворити у евентуалном финалу против нас, али да се веровало у играчице.

Седамнаестогодишња Јоровић избила је у први план након отказа Ане Ивановић, Бојане Јовановски, Јоване Јакшић и Весне Долонц, док се Јелена Јанковић опростила од националног тима још крајем 2012, после пораза од Чешке у финалу (недавно је дозволила могућност повратка).

"Од срца честитам играчицама и целом тиму. Сви су допринели да стигнемо до циља. Подмлађивање је морало да се догоди. Девојке су показале да имају блиставу будућност. Позитивне су, боре се, надам се да ћемо победити и у плеј-офу", изјавила је Татјана Јечменица.

Коментари / 0

Оставите коментар