FED Kup: Oslabljene i mlade Srpkinje oduševljene!

Najbolja igračica aktuelnog Fed kup sastava Srbije čestitala je mladoj Ivani Jorović na sjajnom debiju.

Tenis 08.02.2015 | 13:20
FED Kup: Oslabljene i mlade Srpkinje oduševljene!

Ispraćene bez euforije, sa vrlo malo optimizma, srpske teniserke vraćaju se iz Budimpešte u trijumfalnom raspoloženju, pošto su pobedama nad Austrijom, Mađarskom i u finalu nad Hrvatskom, prošle u plej-of za popunu Svetske B grupe Fed kupa.

Aleksandra Krunić i Ivana Jorović ukupno su imale skor 6-0 u singl partijama.

U subotu je Jorović pobedila Anu Konjuh 2:1 u setovima, a Krunić sa čak 6:1, 6:1 Donu Vekić.

"Pre svega hoću da čestitam Ivani na odličnim mečevima, kao debitantu u ovoj ekipi. Pobedila je Top 100 igračicu, nebitno što su isto godište, Ana je mnogo duže od Ivane na (WTA) Turu", rekla je Krunić posle trijumfa.

"Iskreno, na 5:5 u trećem setu sam pomislila da će presuditi to što nije uspela da završi meč. Mislila sam da će malo da padne, ali sam jako ponosna što je izdržala i ipak pobedila".

Standardna reprezentativka dodala je da joj je mnogo značilo što je u sva tri meča izlazila na teren pri vođstvu Srbije od 1:0.

"Zato još jednom čestitke Ivani, mislim da je odradila većinu posla, a ja samo ono što se od mene očekivalo i što sam ja očekivala. Presrećna sam što sam se u finalu izborila sa pritiskom i nervima. Znala sam kako treba igrati protiv Vekić, iako nam je ovo bio prvi susret".

Krunić se zahvalila celoj ekipi, a posebno novom selektoru Tatjani Ječmenici, koju do ove akcije nije poznavala.

"Bila sam prilično skeptična, ali pokazalo se kao super izbor. Nadam se da ćemo u istom sastavu nastaviti u aprilu i ubrzo se vratiti tamo gde pripadamo".

Srbija će se u plej-ofu sastati sa jednom od ekipa poraženih u prvom kolu Svetske B grupe.

Posle prvog dana rezultati su: Slovačka - Holandija 1:1, Španija - Rumunija 1:1, Švedska - Švajcarska 0:2 i SAD - Argentina 2:0.

Ječmenica je rekla da se pre turnira računalo da će Belgija ili Hrvatska biti favoriti u eventualnom finalu protiv nas, ali da se verovalo u igračice.

Sedamnaestogodišnja Jorović izbila je u prvi plan nakon otkaza Ane Ivanović, Bojane Jovanovski, Jovane Jakšić i Vesne Dolonc, dok se Jelena Janković oprostila od nacionalnog tima još krajem 2012, posle poraza od Češke u finalu (nedavno je dozvolila mogućnost povratka).

"Od srca čestitam igračicama i celom timu. Svi su doprineli da stignemo do cilja. Podmlađivanje je moralo da se dogodi. Devojke su pokazale da imaju blistavu budućnost. Pozitivne su, bore se, nadam se da ćemo pobediti i u plej-ofu", izjavila je Tatjana Ječmenica.

Komentari / 0

Ostavite komentar