КАН: Бронза за ДР Конго!

Демократска република Конго освојила треће место на овогодишњем Афричком купу нација.

Фудбал 07.02.2015 | 21:20
КАН: Бронза за ДР Конго!

Уз велику помоћ судијаЕкваторијална Гвинеја успела је да се пласира у полуфинале овогодишњег Афричког купа нација, чији је домаћин, међутим, тамо је наишла на много квалитетнију селекцију Гане.

Убедљив пораз (0:3) разбеснео је домаће навијаче, а замислите тек како су остали разочарани после пораза и у мечу за треће место...

Много панике било је уочи дуела Екваторијалне Гвинеје и Демократске републике Конго, међутим, све је протекло без инцидената.

После хаоса у полуфиналном дуелу у којем су незадовољни навијачи домаће селекције, напали госте из Гане, обезбеђење је подигнуто на највиши ниво опрезности, број полицијаца уочи утакмице за бронзу је повећан али, испоставило се да је све протекло мирно у Малабу.

Како ван стадиона и на трибинама, на којима је било тек око 300 гледалаца, тако и на терену.

После 90 и кусур минута није било голова, па су победника одлучивали пенали.

Много успешнији са "беле тачке" били су играчи ДР Конга, који су погодили четири пута, док су домаћи фудбалери само два пута били прецизни. Уводна два промашаја Балбое и Фабијанија коштали су их медаље...

Много више узбуђења очекује се у недељу од 20 часова, када ће се за злато борити Обала Слоноваче и Гана, две репрезентације које су и највише показале у досадашњем току турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар