KAN: Bronza za DR Kongo!

Demokratska republika Kongo osvojila treće mesto na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

Fudbal 07.02.2015 | 21:20
KAN: Bronza za DR Kongo!

Uz veliku pomoć sudijaEkvatorijalna Gvineja uspela je da se plasira u polufinale ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, čiji je domaćin, međutim, tamo je naišla na mnogo kvalitetniju selekciju Gane.

Ubedljiv poraz (0:3) razbesneo je domaće navijače, a zamislite tek kako su ostali razočarani posle poraza i u meču za treće mesto...

Mnogo panike bilo je uoči duela Ekvatorijalne Gvineje i Demokratske republike Kongo, međutim, sve je proteklo bez incidenata.

Posle haosa u polufinalnom duelu u kojem su nezadovoljni navijači domaće selekcije, napali goste iz Gane, obezbeđenje je podignuto na najviši nivo opreznosti, broj policijaca uoči utakmice za bronzu je povećan ali, ispostavilo se da je sve proteklo mirno u Malabu.

Kako van stadiona i na tribinama, na kojima je bilo tek oko 300 gledalaca, tako i na terenu.

Posle 90 i kusur minuta nije bilo golova, pa su pobednika odlučivali penali.

Mnogo uspešniji sa "bele tačke" bili su igrači DR Konga, koji su pogodili četiri puta, dok su domaći fudbaleri samo dva puta bili precizni. Uvodna dva promašaja Balboe i Fabijanija koštali su ih medalje...

Mnogo više uzbuđenja očekuje se u nedelju od 20 časova, kada će se za zlato boriti Obala Slonovače i Gana, dve reprezentacije koje su i najviše pokazale u dosadašnjem toku turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar