Тест: Звезда - Металист 1:1, уз нову повреду!

Реми, деби Орландића и повреда Аврамовског обележили су пријатељски дуел Црвене звезде и Металиста из Харкова.

Фудбал 07.02.2015 | 20:40
Тест: Звезда - Металист 1:1, уз нову повреду!

Трећа провера Црвене звезде у Турској завршена је другим ремијем.

После 1:1 са Олимпијом из Љубљане и 1:0 против Рубина, уследио је меч без голова против Металиста из Харкова.

Утакмицу са украјинским прволигашем обележили су нова повреда у тиму Ненада Лалатовића, пошто је Даниел Аврамовски морао да буде замењен у 25. минуту, и деби Петра Орландића, доскорашњег нападача Зете, који се само неколико сати раније прикључио црвено-белима.

После Александра Луковића, који се повредио у петак против Рубина, терен је са болном гримасом на лицу напустио и македонски везиста Аврамовски, уместо којег је заиграо Милош Босанчић.

Подсетимо, током прве фазе припрема у Словенији повређен је био Џошуа Паркер, али се он по доласку у Турску поново прикључио екипи и против Рубина био један од најбољих актера меча.

Најопаснији играч црвено-белих, по извештају на клупском Тwиттер профилу, у првом полувремену био је Александар Катаи, који је имао неколико шанси за гол, а наводи се и да се истицао борбеношћу.

У другом полувремену играчи српског шампиона запретили су тек у финишу утакмице. Прво је Босанчић шутирао у 84. минуту са 18 метара по земљи, недовољно прецизно да би матирао противничког голмана, а потом је прилику имао и новајлија Орландић, али је његов шут био изблокиран.

По извештају на сајту Металиста може се закључити да су играчи Црвене звезде доста агресивно ушли у меч, чему сведоче и три жута картона иако је реч о пријатељском мечу (два у првом полувремену - Катаи и Павићевић, а потом и Ђорђевић).

Тренер Ненад Лалатовић Металисту је супротставио тим у саставу: Тркуља - Павићевић (62. Јовановић), Стојановић, Мбођ, Ђорђевић - Грујић, Аврамовски (25. Босанчић), Ристић, Катаи, Јовић - Салами (62. Орландић).

Наредну проверу црвено-бели ће имати у уторак против Ростова.

Коментари / 0

Оставите коментар