Test: Zvezda - Metalist 1:1, uz novu povredu!

Remi, debi Orlandića i povreda Avramovskog obeležili su prijateljski duel Crvene zvezde i Metalista iz Harkova.

Fudbal 07.02.2015 | 20:40
Test: Zvezda - Metalist 1:1, uz novu povredu!

Treća provera Crvene zvezde u Turskoj završena je drugim remijem.

Posle 1:1 sa Olimpijom iz Ljubljane i 1:0 protiv Rubina, usledio je meč bez golova protiv Metalista iz Harkova.

Utakmicu sa ukrajinskim prvoligašem obeležili su nova povreda u timu Nenada Lalatovića, pošto je Daniel Avramovski morao da bude zamenjen u 25. minutu, i debi Petra Orlandića, doskorašnjeg napadača Zete, koji se samo nekoliko sati ranije priključio crveno-belima.

Posle Aleksandra Lukovića, koji se povredio u petak protiv Rubina, teren je sa bolnom grimasom na licu napustio i makedonski vezista Avramovski, umesto kojeg je zaigrao Miloš Bosančić.

Podsetimo, tokom prve faze priprema u Sloveniji povređen je bio Džošua Parker, ali se on po dolasku u Tursku ponovo priključio ekipi i protiv Rubina bio jedan od najboljih aktera meča.

Najopasniji igrač crveno-belih, po izveštaju na klupskom Twitter profilu, u prvom poluvremenu bio je Aleksandar Katai, koji je imao nekoliko šansi za gol, a navodi se i da se isticao borbenošću.

U drugom poluvremenu igrači srpskog šampiona zapretili su tek u finišu utakmice. Prvo je Bosančić šutirao u 84. minutu sa 18 metara po zemlji, nedovoljno precizno da bi matirao protivničkog golmana, a potom je priliku imao i novajlija Orlandić, ali je njegov šut bio izblokiran.

Po izveštaju na sajtu Metalista može se zaključiti da su igrači Crvene zvezde dosta agresivno ušli u meč, čemu svedoče i tri žuta kartona iako je reč o prijateljskom meču (dva u prvom poluvremenu - Katai i Pavićević, a potom i Đorđević).

Trener Nenad Lalatović Metalistu je suprotstavio tim u sastavu: Trkulja - Pavićević (62. Jovanović), Stojanović, Mbođ, Đorđević - Grujić, Avramovski (25. Bosančić), Ristić, Katai, Jović - Salami (62. Orlandić).

Narednu proveru crveno-beli će imati u utorak protiv Rostova.

Komentari / 0

Ostavite komentar