ПЛ: Лондонски дерби - реми, кикс Ситија, оде Челси!

Челси после 24. кола има седам бодова више од најближег пратиоца. Саутемптон поставио изазов Манчестер јунајтеду. 

Фудбал 07.02.2015 | 19:20
ПЛ: Лондонски дерби - реми, кикс Ситија, оде Челси!

Опет Бранислав Ивановић!

Репрезентативац Србије недавно је донео Челсију победу над Ливерпулом и пласман у финале Лига купа, а ове суботе га је приближио титули првака Енглеске, заједно са екипом Хала, која је тек у судијској надокнади времена остала без тријумфа на Етихаду, над Манчестер ситијем.

Ивановић је у 66. минуту идеално захватио лопту после додавања Сезара Аспиликуете и искоса са десне стране, "левицом" погодио супротни угао голмана Бреда Гузана - 1:2!

Челси је повео већ у осмом минуту преко Едена Азара, а изједначио је штопер Јорес Окоре почетком другог полувремена, када је после сјајног дриблинга и центаршута Карлеса Хила остао сам на "другој" стативи.

Међутим, Мурињов тим није дозволио да га то поремети и стигао је до заслужене победе, петим голом Ивановића у последњих шест премијерлигашких окршаја са Астон Вилом!

Тиме су "плавци" (56) стекли седам бодова предности у односу на Манчестер сити (49), који је избегао пораз од Хала на свом стадиону само захваљујући сјајно изведеном слободном ударцу Џејмса Милнера у 92. минуту - 1:1!

"Грађани" су од 12 првенствених утакмица на Етихаду ове сезоне добили само седам, а у последње време играли су 2:2 са Барнлијем, једва победили Сандерленд (3:2) и изгубили од Арсенала (0:2).

Закључак је јасан - тако се не брани титула!

Саутемптон се у гостима против Квинс Парк Ренџерса одужио навијачима за 0:1 против Свонсија прошлог викенда.

Садио Мане у 93. минуту је дао гол одлуке и одвео "свеце" на трећу позицију са 45 бодова, два више од Манчестер јунајтеда (гостује Вест Хему у недељу) и Тотенхема, а три више од Арсенала.

Тим Роналда Кумана и Душана Тадића и даље је на путу да се пласира у Лигу шампиона, што би заиста био подвиг после велике распродаје прошлог лета...

Центарфор Тотенхема после Челсија, дао два гола и Арсеналу. Овог пута то су били голови одлуке.

Тотенхем је преокретом против Арсенала - 2:1 (0:1) - постао озбиљан кандидат за пласман у Лигу шампиона, а двоструки стрелац Хари Кејн вероватно обезбедио први позив у сениорску репрезентацију Енглеске.

Нападач рођен јула 1993. дао је укупно седам голова на пет мечева Премијер лиге у 2015, од којих је Тотенхем добио четири и бодовно се изједначио са трећепласираним Манчестер јунајтедом, који у недељу гостује Вест Хему.

Арсенал је на Вајт Харт Лејн дошао са серијом од три победе, без примљеног гола, а у истом стилу је наставио када је Месут Озил у 11. минуту из близине завршио одличну акцију Данија Велбека и Оливијеа Жируа.

Голман Давид Оспина у првом полувремену је спасавао "тобџије" сјајним интервенцијама, али је био немоћан у наставку, када је Кејн изједначио после гужве у казненом простору у 56. минуту.

Дерби северног Лондона ишао је ка нерешеном исходу. Онда је Набил Бенталеб четири минута пре краја упутио одличан центаршут са левог крила, а Кејн главом мајсторски лобовао Оспину!

Коначних 2:1 поново се показало срећним по Тотенхем, који је осам од последњих 10 победа у Премијер лиги остварио управо тим резултатом. Од тога је три пута губио на полувремену!

Тотенхем има 43 бода, Арсенал 42. Са Саутемптоном и Манчестер јунајтедом жестоко ће се борити за трећу и четврту позицију, а ту је и Ливерпул...

Коментари / 0

Оставите коментар