PL: Londonski derbi - remi, kiks Sitija, ode Čelsi!

Čelsi posle 24. kola ima sedam bodova više od najbližeg pratioca. Sautempton postavio izazov Mančester junajtedu. 

Fudbal 07.02.2015 | 19:20
PL: Londonski derbi - remi, kiks Sitija, ode Čelsi!

Opet Branislav Ivanović!

Reprezentativac Srbije nedavno je doneo Čelsiju pobedu nad Liverpulom i plasman u finale Liga kupa, a ove subote ga je približio tituli prvaka Engleske, zajedno sa ekipom Hala, koja je tek u sudijskoj nadoknadi vremena ostala bez trijumfa na Etihadu, nad Mančester sitijem.

Ivanović je u 66. minutu idealno zahvatio loptu posle dodavanja Sezara Aspilikuete i iskosa sa desne strane, "levicom" pogodio suprotni ugao golmana Breda Guzana - 1:2!

Čelsi je poveo već u osmom minutu preko Edena Azara, a izjednačio je štoper Jores Okore početkom drugog poluvremena, kada je posle sjajnog driblinga i centaršuta Karlesa Hila ostao sam na "drugoj" stativi.

Međutim, Murinjov tim nije dozvolio da ga to poremeti i stigao je do zaslužene pobede, petim golom Ivanovića u poslednjih šest premijerligaških okršaja sa Aston Vilom!

Time su "plavci" (56) stekli sedam bodova prednosti u odnosu na Mančester siti (49), koji je izbegao poraz od Hala na svom stadionu samo zahvaljujući sjajno izvedenom slobodnom udarcu Džejmsa Milnera u 92. minutu - 1:1!

"Građani" su od 12 prvenstvenih utakmica na Etihadu ove sezone dobili samo sedam, a u poslednje vreme igrali su 2:2 sa Barnlijem, jedva pobedili Sanderlend (3:2) i izgubili od Arsenala (0:2).

Zaključak je jasan - tako se ne brani titula!

Sautempton se u gostima protiv Kvins Park Rendžersa odužio navijačima za 0:1 protiv Svonsija prošlog vikenda.

Sadio Mane u 93. minutu je dao gol odluke i odveo "svece" na treću poziciju sa 45 bodova, dva više od Mančester junajteda (gostuje Vest Hemu u nedelju) i Totenhema, a tri više od Arsenala.

Tim Ronalda Kumana i Dušana Tadića i dalje je na putu da se plasira u Ligu šampiona, što bi zaista bio podvig posle velike rasprodaje prošlog leta...

Centarfor Totenhema posle Čelsija, dao dva gola i Arsenalu. Ovog puta to su bili golovi odluke.

Totenhem je preokretom protiv Arsenala - 2:1 (0:1) - postao ozbiljan kandidat za plasman u Ligu šampiona, a dvostruki strelac Hari Kejn verovatno obezbedio prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Engleske.

Napadač rođen jula 1993. dao je ukupno sedam golova na pet mečeva Premijer lige u 2015, od kojih je Totenhem dobio četiri i bodovno se izjednačio sa trećeplasiranim Mančester junajtedom, koji u nedelju gostuje Vest Hemu.

Arsenal je na Vajt Hart Lejn došao sa serijom od tri pobede, bez primljenog gola, a u istom stilu je nastavio kada je Mesut Ozil u 11. minutu iz blizine završio odličnu akciju Danija Velbeka i Olivijea Žirua.

Golman David Ospina u prvom poluvremenu je spasavao "tobdžije" sjajnim intervencijama, ali je bio nemoćan u nastavku, kada je Kejn izjednačio posle gužve u kaznenom prostoru u 56. minutu.

Derbi severnog Londona išao je ka nerešenom ishodu. Onda je Nabil Bentaleb četiri minuta pre kraja uputio odličan centaršut sa levog krila, a Kejn glavom majstorski lobovao Ospinu!

Konačnih 2:1 ponovo se pokazalo srećnim po Totenhem, koji je osam od poslednjih 10 pobeda u Premijer ligi ostvario upravo tim rezultatom. Od toga je tri puta gubio na poluvremenu!

Totenhem ima 43 boda, Arsenal 42. Sa Sautemptonom i Mančester junajtedom žestoko će se boriti za treću i četvrtu poziciju, a tu je i Liverpul...

Komentari / 0

Ostavite komentar