Мурињо: Сити не смије узети титулу, јер крши ФФП!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо поново је покренуо причу о финансијском фер плеју у Премијер лиги, и покушао да прозове Манчестер Сити.

Фудбал 08.02.2015 | 13:40
Мурињо: Сити не смије узети титулу, јер крши ФФП!

Мурињо је по други пут говорио о ФФП, а сада је навео да тимови који су кажњени због кршења правила не би смели да буду шампиони.

Он је алудирао на Манчестер Сити који је кажњен финансијски, али и скраћивањем списка играча у Лиги шампиона.

Жозе је казао да није лако такмичити се у таквим условима.

„То је добар изазов, једино што није лепо јесте што се такмичите против оних који не поштују иста правила. То је једини проблем. Мислим да тим не може бити шампион ако је кажњен јер није испоштован ФФП, а то се дешавало раније“, рекао је Мурињо.

Португалац је истакао да је био потпуно свестан целе ситуације када је долазио у клуб са ’Стамфорд Бриџа’.

„То је нешто што је објашњено пре 18 месеци када сам се срео са власником и управом клуба пре него што сам дошао. Објаснили су ми какав профил клуба жели Роман Абрамович, са потпуним поштовањем финансијаког фер плеја. Да бисмо задржали јак тим који би могао да се такмичи и са оним финансијски моћнијим, али и са онима који не поштују ФФП, морамо да радимо напорно“, додао је менаџер ’Плаваца’.

Он је истакао да чини све како би тим био конкурентан, иако постоје други који имају већа финансијска средства.

„У мом окружењу покушавам то да радим, анализирам играче које бисмо могли да продамо или купимо. Али, када су у питању бројеви, то је ван моје контроле“, закључио је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар