Murinjo: Siti ne smije uzeti titulu, jer krši FFP!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ponovo je pokrenuo priču o finansijskom fer pleju u Premijer ligi, i pokušao da prozove Mančester Siti.

Fudbal 08.02.2015 | 13:40
Murinjo: Siti ne smije uzeti titulu, jer krši FFP!

Murinjo je po drugi put govorio o FFP, a sada je naveo da timovi koji su kažnjeni zbog kršenja pravila ne bi smeli da budu šampioni.

On je aludirao na Mančester Siti koji je kažnjen finansijski, ali i skraćivanjem spiska igrača u Ligi šampiona.

Žoze je kazao da nije lako takmičiti se u takvim uslovima.

„To je dobar izazov, jedino što nije lepo jeste što se takmičite protiv onih koji ne poštuju ista pravila. To je jedini problem. Mislim da tim ne može biti šampion ako je kažnjen jer nije ispoštovan FFP, a to se dešavalo ranije“, rekao je Murinjo.

Portugalac je istakao da je bio potpuno svestan cele situacije kada je dolazio u klub sa ’Stamford Bridža’.

„To je nešto što je objašnjeno pre 18 meseci kada sam se sreo sa vlasnikom i upravom kluba pre nego što sam došao. Objasnili su mi kakav profil kluba želi Roman Abramovič, sa potpunim poštovanjem finansijakog fer pleja. Da bismo zadržali jak tim koji bi mogao da se takmiči i sa onim finansijski moćnijim, ali i sa onima koji ne poštuju FFP, moramo da radimo naporno“, dodao je menadžer ’Plavaca’.

On je istakao da čini sve kako bi tim bio konkurentan, iako postoje drugi koji imaju veća finansijska sredstva.

„U mom okruženju pokušavam to da radim, analiziram igrače koje bismo mogli da prodamo ili kupimo. Ali, kada su u pitanju brojevi, to je van moje kontrole“, zaključio je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar