Лева: Не могу да замислим да Борусија испадне!

Бивши голгетер који је „издао“ Дортмунд преласком у Бајерн нада се да ће Милионери успети да се извуку из тешке ситуације и открива зашто није задовољан у Бајерну.

Фудбал 07.02.2015 | 23:40
Лева: Не могу да замислим да Борусија испадне!

Колико год да су биле критичне прогнозе да би летошњи одлазак најбољег стрелца Роберта Левандовског могао да озбиљно угрози Борусију из Дортмунда, оваквом сценарију се нико није надао. Истина је да Пољак недостаје Милионерима и да замене Имобиле и Рамос не могу да надокнаде његов голгетерски учинак, али ни у најцрњим слутањама Јирген Клоп није могао да замисли да ће епилог бити последње место на табели Бундеслиге и борба до краја сезоне за голи прволигашки живот.

Разлог сигурни није само у одласку Левандовског, али је то свакако један од најбитнијих фактора Борусијиног слома у актуелној сезоне. Пољак који је изабрао да по сваку цену пређе у Бајерн данас каже да му је жао због свега кроз шта пролази клуб који га је афирмисао.
„Искрено, не могу да замислим Борусију Дортмунд у другој лиги. То је немогуће! У наредне три недеље ће се видети у којем смеру ће кренути Борусија. Да ли ће почети да се пење на табели или ће остати на дну. Наравно да осећам дозу сажаљена због Дортмунда и да патим због њих. Уосталом, тек је шест месеци да сам у Бајерну. Нисам могао преко ноћи да све заборавим“, рекао је Левандовски.

Иако је далеко од борбе за опстанак, ни Левандовски није баш најзадовољнији у Бајерну. За разлику од периода у Дортмунду, сада није звезда тима већ само један од асова баварске машинерије.
„Знам да могу боље и да сам далеко од свог правог голгетерског учинка. Седам голова није мој ниво. Али надам се да ће ускоро доћи нека утакмица у којој ћу дати два, три или четири гола. То ћу бити прави ја, али до тада морам да постанем миран и да се не нервирам.“

Каже да му није свеједно када греје клупу у Бајерну због Гвардиолиног система ротације.
„Генерално, увек желим да играм 90 минута. Али, ротација фудбалера је саставни део игре када имате две утакмице недељно. Не можете да поредите моју садашњу ситуацију са оном у Дортмунду. Пеп Гвардиола не очекује од мене да само постижем голове у свакој утакмици, већ и да отварам простор и да стварам шансе другима. Морам то да прихватим, иако се не осећам лепо када седим на клупи“, поручио је капитен пољске репрезентације.

Коментари / 0

Оставите коментар