Leva: Ne mogu da zamislim da Borusija ispadne!

Bivši golgeter koji je „izdao“ Dortmund prelaskom u Bajern nada se da će Milioneri uspeti da se izvuku iz teške situacije i otkriva zašto nije zadovoljan u Bajernu.

Fudbal 07.02.2015 | 23:40
Leva: Ne mogu da zamislim da Borusija ispadne!

Koliko god da su bile kritične prognoze da bi letošnji odlazak najboljeg strelca Roberta Levandovskog mogao da ozbiljno ugrozi Borusiju iz Dortmunda, ovakvom scenariju se niko nije nadao. Istina je da Poljak nedostaje Milionerima i da zamene Imobile i Ramos ne mogu da nadoknade njegov golgeterski učinak, ali ni u najcrnjim slutanjama Jirgen Klop nije mogao da zamisli da će epilog biti poslednje mesto na tabeli Bundeslige i borba do kraja sezone za goli prvoligaški život.

Razlog sigurni nije samo u odlasku Levandovskog, ali je to svakako jedan od najbitnijih faktora Borusijinog sloma u aktuelnoj sezone. Poljak koji je izabrao da po svaku cenu pređe u Bajern danas kaže da mu je žao zbog svega kroz šta prolazi klub koji ga je afirmisao.
„Iskreno, ne mogu da zamislim Borusiju Dortmund u drugoj ligi. To je nemoguće! U naredne tri nedelje će se videti u kojem smeru će krenuti Borusija. Da li će početi da se penje na tabeli ili će ostati na dnu. Naravno da osećam dozu sažaljena zbog Dortmunda i da patim zbog njih. Uostalom, tek je šest meseci da sam u Bajernu. Nisam mogao preko noći da sve zaboravim“, rekao je Levandovski.

Iako je daleko od borbe za opstanak, ni Levandovski nije baš najzadovoljniji u Bajernu. Za razliku od perioda u Dortmundu, sada nije zvezda tima već samo jedan od asova bavarske mašinerije.
„Znam da mogu bolje i da sam daleko od svog pravog golgeterskog učinka. Sedam golova nije moj nivo. Ali nadam se da će uskoro doći neka utakmica u kojoj ću dati dva, tri ili četiri gola. To ću biti pravi ja, ali do tada moram da postanem miran i da se ne nerviram.“

Kaže da mu nije svejedno kada greje klupu u Bajernu zbog Gvardiolinog sistema rotacije.
„Generalno, uvek želim da igram 90 minuta. Ali, rotacija fudbalera je sastavni deo igre kada imate dve utakmice nedeljno. Ne možete da poredite moju sadašnju situaciju sa onom u Dortmundu. Pep Gvardiola ne očekuje od mene da samo postižem golove u svakoj utakmici, već i da otvaram prostor i da stvaram šanse drugima. Moram to da prihvatim, iako se ne osećam lepo kada sedim na klupi“, poručio je kapiten poljske reprezentacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar