Милан завршио три појачања за љето!

Галијани није успео да у јануару оствари све планове, али је зато направио увод за следећи прелазни рок.

Фудбал 08.02.2015 | 16:40
Милан завршио три појачања за љето!

Милан је био активан у минулом прелазном року пошто је довео шест солидних појачања. Нови чланови Росонера су постали Ћерћи, Антонели, Сусо, Палета, Бокети и Дестро. Ипак, Галијани није остварио све зацртане планове на фудбалској пијаци које је имао. Трансфер гуру Росонера је опет радио без озбиљног новца за улагање и довео солидна појачања с обзиром на финансије које је имао на располагању.

Ту није крај. Према извештајима из Италије, Милан је радио и на уговарању појачања за наредно лето. Наводно је Галијани већ договорио три појачања која ће се прикључити екипи на крају сезоне.

Прво појачање је Езекијел Муњоз, аргентински штопер којег је Милан јурио у већем делу минулог прелазног рока. Росонери су нудили 1.000.000 евра за Аргентинца којем је остало још шест месеци уговора са Палермом, Сицилијанци су тражили дупло већу суму и није дошло до договора. Муњоз се последњег дана прелазног рока преселио на позајмицу у Сампдорију до краја сезоне када ће му истећи уговор са Палермом. Тада би требало да појача Милан као слободан играч. Италијански медији спекулишу да је договор већ постигнут, Галијани одбија да потврди.
“Довели смо Палету на штоперској позицији, Муњоз би могао да буде појачање у јуну, али нисмо још ништа потписали”, рекао је челник миланског великана.

Али, за Италијане је ово довољна потврда да верују у Муњозов прелазак на Сан Сиро.

И друго појачање је био мета у јануарском прелазном року. Реч је о Аталантином младом везисти Данијеле Баселију, који је био и на мети Сампдорије, Фиорентине и Интера. Последњег дана прелазног рока су вођени конкретни преговори са Аталантом, чак су за Баселија били заказани и лекарски прегледи у Милану, али до трансфера није дошло.
“Људи из Аталанте су наши дугогодипњи пријатељи, причали смо и договорили се да преговори буду настављени. Басели је њима био потребнији него нама у наставку сезоне јер имамо довољан број везних играча”, рекао је Галијани.

Наводно, усмени дговор два клуба је постигнут, ни Басели нема ништа против, трансфер би требало да износи 5.000.000 евра.

А, очекује се да Муњозовим и Баселијевим стопама кренути и аргентински везиста Тино Коста. Он је претходног јануара дошао у Ђенову као позајмљен играч московског Спартака у који је прешао из Валенсије прошлог лета за 7.000.000 евра. Није се прославио у Русији и клуб је спреман да га прода за исту, чак и мању суму. Милан у њему види наследника Најџела де Јонга којем истиче уговор на крају сезоне и могао би да оде код Ван Гала у Манчестер Јунајтед.

Због тога је Галијани наводно постигао дговор са Ђеновиним председником Прециозијем да се Аргентинац пресели шест месеци у Ђенову, како га не би уграбио неки други клуб, а да онда дође у Милан.

Сличну стартегију са уговарањем појачања унапред, Милан је имао са случајевима Монтолива, Рамија, Хонде, Суса…

Коментари / 0

Оставите коментар