Milan završio tri pojačanja za ljeto!

Galijani nije uspeo da u januaru ostvari sve planove, ali je zato napravio uvod za sledeći prelazni rok.

Fudbal 08.02.2015 | 16:40
Milan završio tri pojačanja za ljeto!

Milan je bio aktivan u minulom prelaznom roku pošto je doveo šest solidnih pojačanja. Novi članovi Rosonera su postali Ćerći, Antoneli, Suso, Paleta, Boketi i Destro. Ipak, Galijani nije ostvario sve zacrtane planove na fudbalskoj pijaci koje je imao. Transfer guru Rosonera je opet radio bez ozbiljnog novca za ulaganje i doveo solidna pojačanja s obzirom na finansije koje je imao na raspolaganju.

Tu nije kraj. Prema izveštajima iz Italije, Milan je radio i na ugovaranju pojačanja za naredno leto. Navodno je Galijani već dogovorio tri pojačanja koja će se priključiti ekipi na kraju sezone.

Prvo pojačanje je Ezekijel Munjoz, argentinski štoper kojeg je Milan jurio u većem delu minulog prelaznog roka. Rosoneri su nudili 1.000.000 evra za Argentinca kojem je ostalo još šest meseci ugovora sa Palermom, Sicilijanci su tražili duplo veću sumu i nije došlo do dogovora. Munjoz se poslednjeg dana prelaznog roka preselio na pozajmicu u Sampdoriju do kraja sezone kada će mu isteći ugovor sa Palermom. Tada bi trebalo da pojača Milan kao slobodan igrač. Italijanski mediji spekulišu da je dogovor već postignut, Galijani odbija da potvrdi.
“Doveli smo Paletu na štoperskoj poziciji, Munjoz bi mogao da bude pojačanje u junu, ali nismo još ništa potpisali”, rekao je čelnik milanskog velikana.

Ali, za Italijane je ovo dovoljna potvrda da veruju u Munjozov prelazak na San Siro.

I drugo pojačanje je bio meta u januarskom prelaznom roku. Reč je o Atalantinom mladom vezisti Danijele Baseliju, koji je bio i na meti Sampdorije, Fiorentine i Intera. Poslednjeg dana prelaznog roka su vođeni konkretni pregovori sa Atalantom, čak su za Baselija bili zakazani i lekarski pregledi u Milanu, ali do transfera nije došlo.
“Ljudi iz Atalante su naši dugogodipnji prijatelji, pričali smo i dogovorili se da pregovori budu nastavljeni. Baseli je njima bio potrebniji nego nama u nastavku sezone jer imamo dovoljan broj veznih igrača”, rekao je Galijani.

Navodno, usmeni dgovor dva kluba je postignut, ni Baseli nema ništa protiv, transfer bi trebalo da iznosi 5.000.000 evra.

A, očekuje se da Munjozovim i Baselijevim stopama krenuti i argentinski vezista Tino Kosta. On je prethodnog januara došao u Đenovu kao pozajmljen igrač moskovskog Spartaka u koji je prešao iz Valensije prošlog leta za 7.000.000 evra. Nije se proslavio u Rusiji i klub je spreman da ga proda za istu, čak i manju sumu. Milan u njemu vidi naslednika Najdžela de Jonga kojem ističe ugovor na kraju sezone i mogao bi da ode kod Van Gala u Mančester Junajted.

Zbog toga je Galijani navodno postigao dgovor sa Đenovinim predsednikom Preciozijem da se Argentinac preseli šest meseci u Đenovu, kako ga ne bi ugrabio neki drugi klub, a da onda dođe u Milan.

Sličnu startegiju sa ugovaranjem pojačanja unapred, Milan je imao sa slučajevima Montoliva, Ramija, Honde, Susa…

Komentari / 0

Ostavite komentar