ЛШ: Како ће Арсенал избацити Монако с таквом одбраном?!

Статистика тврди да у кнежевини игра тим са трећом најчвршћом одбраном у Европи, уз Јувентус и Барселону.

Фудбал 07.02.2015 | 22:00
ЛШ: Како ће Арсенал избацити Монако с таквом одбраном?!

На стадиону Луј ИИ ове сезоне игра тим коме је последњих месеци немогуће затрести мрежу.

Конкретно, од пораза од Рена (0:2), доживљеног 29. новембра, све до данас, 6. фебруара, Монако је примио само један гол - у продужетку Куп дуела против Лиона. У Лиги 1 сачувао је мрежу на чак осам узастопних мечева.

У чему је тајна одбране коју предводи португалски ветеран Рикардо Карваљо и голман Данијел Субашић, уз активну улогу дефанзивних везиста Жоаа Мутиња и Жеремија Тулалана.

Прошле недеље, у кнежевини је "сломио зубе" и лидер Лиге 1, Лион, убедљиво најефикаснији француски тим ове сезоне (47 голова). Штавише, гости су упутили само шест шутева ка голу.

"Кнежеви" су тренутно петопласирани на табели.

"Нема тајне. Сви бране гол и раде то добро. Потребно је истаћи да и Фабињо ради сјајан посао у томе. Већ је постао стуб одбране, иако има само 21 годину", рекао је тренер "кнежева" Леонардо Жардим.

Значајну улогу у изградњи бедема пред голом Монака има и Андреа Рађи, искусни Италијан (еx Болоња, Бари, Сампдорија, Палермо, Емполи), који је првог дана фебруара повредио колено.

Званична статистика каже да је одбрана Монака у пет најбољих у Европи, иза Барселоне и Јувентуса, а испред Бајерна и Сент Етјена.

Биће занимљиво видети како ће распуцани напад Арсенала напасти овакав бедем пред Субашићевим голом у нокаут фази Лиге шампиона. Први дуел двомеча биће одигран 25. фебруара у Лондону, а реванш је заказан за 17. март.

Коментари / 0

Оставите коментар