LŠ: Kako će Arsenal izbaciti Monako s takvom odbranom?!

Statistika tvrdi da u kneževini igra tim sa trećom najčvršćom odbranom u Evropi, uz Juventus i Barselonu.

Fudbal 07.02.2015 | 22:00
LŠ: Kako će Arsenal izbaciti Monako s takvom odbranom?!

Na stadionu Luj II ove sezone igra tim kome je poslednjih meseci nemoguće zatresti mrežu.

Konkretno, od poraza od Rena (0:2), doživljenog 29. novembra, sve do danas, 6. februara, Monako je primio samo jedan gol - u produžetku Kup duela protiv Liona. U Ligi 1 sačuvao je mrežu na čak osam uzastopnih mečeva.

U čemu je tajna odbrane koju predvodi portugalski veteran Rikardo Karvaljo i golman Danijel Subašić, uz aktivnu ulogu defanzivnih vezista Žoaa Mutinja i Žeremija Tulalana.

Prošle nedelje, u kneževini je "slomio zube" i lider Lige 1, Lion, ubedljivo najefikasniji francuski tim ove sezone (47 golova). Štaviše, gosti su uputili samo šest šuteva ka golu.

"Kneževi" su trenutno petoplasirani na tabeli.

"Nema tajne. Svi brane gol i rade to dobro. Potrebno je istaći da i Fabinjo radi sjajan posao u tome. Već je postao stub odbrane, iako ima samo 21 godinu", rekao je trener "kneževa" Leonardo Žardim.

Značajnu ulogu u izgradnji bedema pred golom Monaka ima i Andrea Rađi, iskusni Italijan (ex Bolonja, Bari, Sampdorija, Palermo, Empoli), koji je prvog dana februara povredio koleno.

Zvanična statistika kaže da je odbrana Monaka u pet najboljih u Evropi, iza Barselone i Juventusa, a ispred Bajerna i Sent Etjena.

Biće zanimljivo videti kako će raspucani napad Arsenala napasti ovakav bedem pred Subašićevim golom u nokaut fazi Lige šampiona. Prvi duel dvomeča biće odigran 25. februara u Londonu, a revanš je zakazan za 17. mart.

Komentari / 0

Ostavite komentar