Дел Пјеро: ЛШ је уклета за Јуве!

Легенда Старе даме о поразима у финалним борбама за европску круну, али и поштовању према Сакијевом Милану који је “променио фудбал“ и неоствареном сну да игра у тандему са Марком Ван Бастеном.

Фудбал 08.02.2015 | 18:20
Дел Пјеро: ЛШ је уклета за Јуве!

Две деценије икона Торина и Јувентуса. И један од ретких кога су и ривали просто морали да поштују. Алесандра Дел Пјера једноставно сте морали да волите. Заслужио је то и играма, али и увек џентлеменским понашањем које је исказао и у опширном интервјуу за Газету дело Спорт у којем је силно нахвалио Милан.

Клуб који је годинама био највећи Јувентусов ривал у Италији. И клуб који је умало постао Дел Пјерова судбина?
"Милан је покушао да ме доведе 1992, пре но што сам отишао у Јуве. Али спортски директор Падове Агради тражио је доста новца, па сам на крају завршио у Јувентусу. Али ако ме Берлускони још жели: Ту сам, слободан сам играч", нашалио се Дел Пјеро у интервјуу за Газету.

Али не крије да му прија то што га Берлускони цени. И Дел Пјеро цени Росонере.
"Има много играча Милана са којима сам баш желео да играм. На срећу, са некима и јесам у репрезентацији... Али било би лепо да сам могао да играм са Марком Ван Бастеном. Он је био класа. Уосталом тај Сакијев Милан је био референца за све остале. Да се разумемо – тај Милан је променио фудбал. Тројица Холанђана (Ван Бастер, Руд Гулит, Френк Рајкард)... То је било као да се мушкарци играју са дечацима".

Уосталом, тај тим Арига Сакија освојио је две европске титуле, последњи је који је на Старом континенту одбранио круну. И Дел Пјеро се додуше пео на трон. Једном. Иако је играч чак четири финала у Лиги шампиона.
"Судбина шта ли је... Тај трофеј је уклет за Јуве", истиче Дел Пјеро.
"На ону титулу из 1985. године (остала у сенци катастрофе на Хејселу) ниједан навијач није поносан. Зато је титула из 1996. посебна. Било је ту још три финала, али као што сам рекао – проклетство. Али то је и последица клупске политике. Породица Ањели је највише стало до Скудета и националних рекорда. Берлусконијев избор била је Европа. Тако су се клубови и понашали".

Коментари / 0

Оставите коментар