Del Pjero: LŠ je ukleta za Juve!

Legenda Stare dame o porazima u finalnim borbama za evropsku krunu, ali i poštovanju prema Sakijevom Milanu koji je “promenio fudbal“ i neostvarenom snu da igra u tandemu sa Markom Van Bastenom.

Fudbal 08.02.2015 | 18:20
Del Pjero: LŠ je ukleta za Juve!

Dve decenije ikona Torina i Juventusa. I jedan od retkih koga su i rivali prosto morali da poštuju. Alesandra Del Pjera jednostavno ste morali da volite. Zaslužio je to i igrama, ali i uvek džentlemenskim ponašanjem koje je iskazao i u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport u kojem je silno nahvalio Milan.

Klub koji je godinama bio najveći Juventusov rival u Italiji. I klub koji je umalo postao Del Pjerova sudbina?
"Milan je pokušao da me dovede 1992, pre no što sam otišao u Juve. Ali sportski direktor Padove Agradi tražio je dosta novca, pa sam na kraju završio u Juventusu. Ali ako me Berluskoni još želi: Tu sam, slobodan sam igrač", našalio se Del Pjero u intervjuu za Gazetu.

Ali ne krije da mu prija to što ga Berluskoni ceni. I Del Pjero ceni Rosonere.
"Ima mnogo igrača Milana sa kojima sam baš želeo da igram. Na sreću, sa nekima i jesam u reprezentaciji... Ali bilo bi lepo da sam mogao da igram sa Markom Van Bastenom. On je bio klasa. Uostalom taj Sakijev Milan je bio referenca za sve ostale. Da se razumemo – taj Milan je promenio fudbal. Trojica Holanđana (Van Baster, Rud Gulit, Frenk Rajkard)... To je bilo kao da se muškarci igraju sa dečacima".

Uostalom, taj tim Ariga Sakija osvojio je dve evropske titule, poslednji je koji je na Starom kontinentu odbranio krunu. I Del Pjero se doduše peo na tron. Jednom. Iako je igrač čak četiri finala u Ligi šampiona.
"Sudbina šta li je... Taj trofej je uklet za Juve", ističe Del Pjero.
"Na onu titulu iz 1985. godine (ostala u senci katastrofe na Hejselu) nijedan navijač nije ponosan. Zato je titula iz 1996. posebna. Bilo je tu još tri finala, ali kao što sam rekao – prokletstvo. Ali to je i posledica klupske politike. Porodica Anjeli je najviše stalo do Skudeta i nacionalnih rekorda. Berluskonijev izbor bila je Evropa. Tako su se klubovi i ponašali".

Komentari / 0

Ostavite komentar