ЗГ: Троицки се враћао, али и изгубио у 1/4-финалу!

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће у четвртфиналу АТП турнира у Загребу, поразом од Шпанца Гиљерма Гарсија-Лопеса.

Тенис 06.02.2015 | 15:20
ЗГ: Троицки се враћао, али и изгубио у 1/4-финалу!

Троицки је успео да се врати после убедљиво изгубљеног првог сета, али није имао снаге за потпуни преокрет и поражен је са 6:1, 6:7, 7:5.

Гарсија-Лопес, који је на Аустралијан опену стигао до четвртог кола у борби за финале играће против бољег из меча Михаил Јужни – Маркос Багдатис.

Шпанац је против Виктора кренуо фуриозно и за само 20 минута освојио првих пет гемова. Српски играч уписао се на семафор, али је његов против лагано дошао до предности у сетовима.

Када је на старту другог дела игре направио брејк чинило се да је крај меча близу. Међутим, Троицки је прво преживео тежак гем на свој сервис, а онда и вратио брејк за 3:3. Отишло се у тај брејк где је Виктор сачекао једну грешку ривала и изједначио на 1-1.

Исто као и претходна два, Гарсија-Лопес отворио је и трећи сет – брејком на старту, овога пута за 3:0. Троицки је поново изједначио средином сета, али је у финишу поклекао и изгубио са 6:1, 6:7, 7:5, после два и по сата игре.

Српски тенисер ће ускоро поново изаћи на терен, пошто је са Украјинцем Сергејем Стаковским изборио учешће у четвртфиналу дублова где ће им ривали бити хрватско-финска комбинације Марин Драгања/Хенри Континен.

И поред испадања у четвртфиналу Троицки ће напредовати три позиције на АТП листи и од понедељка ће бити 43. тенисер света.

Турнир у Загребу игра се за наградни фонд од 494.310 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар