ZG: Troicki se vraćao, ali i izgubio u 1/4-finalu!

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće u četvrtfinalu ATP turnira u Zagrebu, porazom od Španca Giljerma Garsija-Lopesa.

Tenis 06.02.2015 | 15:20
ZG: Troicki se vraćao, ali i izgubio u 1/4-finalu!

Troicki je uspeo da se vrati posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, ali nije imao snage za potpuni preokret i poražen je sa 6:1, 6:7, 7:5.

Garsija-Lopes, koji je na Australijan openu stigao do četvrtog kola u borbi za finale igraće protiv boljeg iz meča Mihail Južni – Markos Bagdatis.

Španac je protiv Viktora krenuo furiozno i za samo 20 minuta osvojio prvih pet gemova. Srpski igrač upisao se na semafor, ali je njegov protiv lagano došao do prednosti u setovima.

Kada je na startu drugog dela igre napravio brejk činilo se da je kraj meča blizu. Međutim, Troicki je prvo preživeo težak gem na svoj servis, a onda i vratio brejk za 3:3. Otišlo se u taj brejk gde je Viktor sačekao jednu grešku rivala i izjednačio na 1-1.

Isto kao i prethodna dva, Garsija-Lopes otvorio je i treći set – brejkom na startu, ovoga puta za 3:0. Troicki je ponovo izjednačio sredinom seta, ali je u finišu poklekao i izgubio sa 6:1, 6:7, 7:5, posle dva i po sata igre.

Srpski teniser će uskoro ponovo izaći na teren, pošto je sa Ukrajincem Sergejem Stakovskim izborio učešće u četvrtfinalu dublova gde će im rivali biti hrvatsko-finska kombinacije Marin Draganja/Henri Kontinen.

I pored ispadanja u četvrtfinalu Troicki će napredovati tri pozicije na ATP listi i od ponedeljka će biti 43. teniser sveta.

Turnir u Zagrebu igra se za nagradni fond od 494.310 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar