Атаман: Евролига ''једе'' турске паре!

Тренер Галатасараја поново је у жижи јавности због својих изјава.

Кошарка 07.02.2015 | 16:20
Атаман: Евролига ''једе'' турске паре!

Тренер Галатасараја Ергин Атаман направио је озбиљан скандал када је у вечери убиства Марка Ивковића навијаче Црвене звезде назвао терористима.

За то није био кажњен, иако његов клуб јесте. Евролига је казнила Галатасарај са три утакмице пред празним трибинама и додатних 100.000 евра.

Није прошло много, а Атаман је поново изгубио сталоженост, најблаже речено.

После прве утакмице коју је Галатасарај одиграо пред навијачима, Атаман је прво јурио нашег судију Миливоја Јовчића до тунела (после не знамо шта је било, јер нема снимка), а потом на конференцији за медије осуо паљбу по Евролиги, истој оној која је можда и пропустила прилику да још оштрије казни Галатасарај због прескупе, прескупе цене коју је кошарка платила, а то је губитак младог живота.

У тренутку када је Галата на Тwиттер профилу лансирала таг #ЕуролеагуеРеферееСцандал, оптужујући Евролигу да је свесно преко Луиђија Ламонке и Јовчића покрала турски клуб у мечу са прваком Европе, Атаман је изјавио:

"Одузели су нам победу. Судије морају да гледају успорени снимак код спорних одлука у последњим секундама, то налажу правила. Уложићемо простест због овога", рекао је Атаман.

"Евролига једе турски новац", алудирао је Атаман на то да је компанија "Туркиш ерлајнс" генерални спонзор такмичења.

"Већ сам се много пута до сада жалио. 'Туркиш ерлајнс' је главни спонзор Евролиге, али турски клубови су увек жртве. То мора да престане. Борили смо се као лавови, али су судије одлучиле утакмицу", рекао је Атаман.

Видећемо да ли ће и овог пута његова изјава проћи некажењено. Вероватно неће, с обзиром на то кога је и за шта оптужио.

На крају, али не и најмање важно, испоставило се да су по завршетку меча навијачи Галатасараја погодили тврдим предметом у главу тренера Макабија, Гаја Гудеса, због чега је он крварио.

Коментари / 0

Оставите коментар