Ataman: Evroliga ''jede'' turske pare!

Trener Galatasaraja ponovo je u žiži javnosti zbog svojih izjava.

Košarka 07.02.2015 | 16:20
Ataman: Evroliga ''jede'' turske pare!

Trener Galatasaraja Ergin Ataman napravio je ozbiljan skandal kada je u večeri ubistva Marka Ivkovića navijače Crvene zvezde nazvao teroristima.

Za to nije bio kažnjen, iako njegov klub jeste. Evroliga je kaznila Galatasaraj sa tri utakmice pred praznim tribinama i dodatnih 100.000 evra.

Nije prošlo mnogo, a Ataman je ponovo izgubio staloženost, najblaže rečeno.

Posle prve utakmice koju je Galatasaraj odigrao pred navijačima, Ataman je prvo jurio našeg sudiju Milivoja Jovčića do tunela (posle ne znamo šta je bilo, jer nema snimka), a potom na konferenciji za medije osuo paljbu po Evroligi, istoj onoj koja je možda i propustila priliku da još oštrije kazni Galatasaraj zbog preskupe, preskupe cene koju je košarka platila, a to je gubitak mladog života.

U trenutku kada je Galata na Twitter profilu lansirala tag #EuroleagueRefereeScandal, optužujući Evroligu da je svesno preko Luiđija Lamonke i Jovčića pokrala turski klub u meču sa prvakom Evrope, Ataman je izjavio:

"Oduzeli su nam pobedu. Sudije moraju da gledaju usporeni snimak kod spornih odluka u poslednjim sekundama, to nalažu pravila. Uložićemo prostest zbog ovoga", rekao je Ataman.

"Evroliga jede turski novac", aludirao je Ataman na to da je kompanija "Turkiš erlajns" generalni sponzor takmičenja.

"Već sam se mnogo puta do sada žalio. 'Turkiš erlajns' je glavni sponzor Evrolige, ali turski klubovi su uvek žrtve. To mora da prestane. Borili smo se kao lavovi, ali su sudije odlučile utakmicu", rekao je Ataman.

Videćemo da li će i ovog puta njegova izjava proći nekaženjeno. Verovatno neće, s obzirom na to koga je i za šta optužio.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ispostavilo se da su po završetku meča navijači Galatasaraja pogodili tvrdim predmetom u glavu trenera Makabija, Gaja Gudesa, zbog čega je on krvario.

Komentari / 0

Ostavite komentar