"Просперитетна будућност БиХ у ЕУ"

Амбасадаор САД у БиХ Морин Кормак оцијенила је вечерас да пут до просперитетне будућности БиХ иде преко чланства у ЕУ, највећем трговинском партнеру БиХ.

Босна и Херцеговина 05.02.2015 | 21:30
"Просперитетна будућност БиХ у ЕУ"

"БиХ већ неколико година стоји на том путу, али новоизабрани лидери схватају да се она налази у кључном моменту, да јој је ЕУ пружила јединствену шансу коју мора искористити", рекла је Кормакова на пријему, који је у њену част организовао Николас Хил, отправник послова Амбасаде САД.

Она је истакла да је Предсједништво БиХ, потписивањем обавезе за провођење реформи неопходних за чланство у ЕУ, показало чврсту одлучност и то је "позитиван иницијални корак".

Кормакова је напоменула да су и чланови Предсједништва БиХ рекли да је кључна фаза овог плана провођење реформи, те да су САД и даље чврсто опредјељене да подрже та настојања, саопштено је из америчке Амбасаде.

"У међувремену, лидери у БиХ требало би да на свим нивоима усвајају политике погодне за пословање како би се отварала радна мјеста која су пријеко потребна БиХ", рекла је Кормакова.

Према њеним ријечима, лидери у БиХ требало би да дјелују у складу са препорукама организација, попут Савјета страних инвеститора и Америчке трговинске коморе, да би што прије дошло до инвестиција у стратешке секторе, попут енергетике, пољопривреде и информационих технологија, те да би се стимулисала економија.

"Будућност БиХ је, такође, у НАТО. Честитам Оружаним снагама БиХ, које показују професионалност и компетентност у Авганистану и у Ираку, као и овдје у БиХ за вријеме прошлогодишњих поплава", рекла је Кормакова.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Остоја

05.02.2015 20:43

Интересантно гдје год амери имају амбасаду и гдје они врсе усмјеравање ту је ситуација катастрофална. Е да хоце по Америци у свим градовима отварат америцке амбасаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

06.02.2015 08:56

Неће нас запад у ЕУ, јер смо погодно тло за њихове еxперименте а и купци за њихов прехрамбени отпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што нам нема са Дрине ведрине

07.02.2015 09:38

Дајте људи мало позитивно.

ОДГОВОРИТЕ