"Prosperitetna budućnost BiH u EU"

Ambasadaor SAD u BiH Morin Kormak ocijenila je večeras da put do prosperitetne budućnosti BiH ide preko članstva u EU, najvećem trgovinskom partneru BiH.

Bosna i Hercegovina 05.02.2015 | 21:30
"Prosperitetna budućnost BiH u EU"

"BiH već nekoliko godina stoji na tom putu, ali novoizabrani lideri shvataju da se ona nalazi u ključnom momentu, da joj je EU pružila jedinstvenu šansu koju mora iskoristiti", rekla je Kormakova na prijemu, koji je u njenu čast organizovao Nikolas Hil, otpravnik poslova Ambasade SAD.

Ona je istakla da je Predsjedništvo BiH, potpisivanjem obaveze za provođenje reformi neophodnih za članstvo u EU, pokazalo čvrstu odlučnost i to je "pozitivan inicijalni korak".

Kormakova je napomenula da su i članovi Predsjedništva BiH rekli da je ključna faza ovog plana provođenje reformi, te da su SAD i dalje čvrsto opredjeljene da podrže ta nastojanja, saopšteno je iz američke Ambasade.

"U međuvremenu, lideri u BiH trebalo bi da na svim nivoima usvajaju politike pogodne za poslovanje kako bi se otvarala radna mjesta koja su prijeko potrebna BiH", rekla je Kormakova.

Prema njenim riječima, lideri u BiH trebalo bi da djeluju u skladu sa preporukama organizacija, poput Savjeta stranih investitora i Američke trgovinske komore, da bi što prije došlo do investicija u strateške sektore, poput energetike, poljoprivrede i informacionih tehnologija, te da bi se stimulisala ekonomija.

"Budućnost BiH je, takođe, u NATO. Čestitam Oružanim snagama BiH, koje pokazuju profesionalnost i kompetentnost u Avganistanu i u Iraku, kao i ovdje u BiH za vrijeme prošlogodišnjih poplava", rekla je Kormakova.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ostoja

05.02.2015 20:43

Interesantno gdje god ameri imaju ambasadu i gdje oni vrse usmjeravanje tu je situacija katastrofalna. E da hoce po Americi u svim gradovima otvarat americke ambasade.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

06.02.2015 08:56

Neće nas zapad u EU, jer smo pogodno tlo za njihove experimente a i kupci za njihov prehrambeni otpad.

ODGOVORITE
Name

Što nam nema sa Drine vedrine

07.02.2015 09:38

Dajte ljudi malo pozitivno.

ODGOVORITE