Избачена из школе због Инстаграма

Случај ученице Карловачке гимназије, која је избачена јер је на Инстаграм поставила фотографије професора са увредљивим порукама, изазвао је опречне реакције.

Србија 05.02.2015 | 21:06
Избачена из школе због Инстаграма

У гимназији је најпре покренут дисциплински поступак, а затим су уследиле жалбе родитеља, реаговање инспекције.

Наставничко веће и Школски одбор Карловачке гимназије одлучио је да ученицу првог разреда искључи из школе јер је фотографије професора са увредљивим порукама поставила на Инстаграм.

Одлуку нису променили ни након препоруке покрајинске просветне инспекције да ученица Х.Ф. буде враћена у школске клупе.

"Ти коментари су врло увредљиви, како за саме професоре, тако и за читаву институцију карловачке гимназије. Не смемо заборавити да је то најстарија српска гимназија, наравно саверемена школа заогрнута традицијом, изузетно водимо рачуна о деци, о добрим односима са родитељима и децом, и то је оно чиме смо се до сада поносили и надам се да ће тако бити и убудуће", каже Славица Шокица, директорка Карловачке гимназије

Такву праксу нарушио је случај из октобра прошле године. Школски одбор одбио је жалбу родитеља на одлуку да ученица Х. Ф. буде искључена из школе.

Родитељи су се жалили ресорном секретаријату, те је просветна инспекција наложила школском одбору да ученицу врати у школу. Када су и после тога школски одбор и наставничко веће остали при првобитној одлуци, инспекција је урадила контролни надзор.

У јавности се доста полемисало о овом случају. Изречена санкција најчешће је оцењивана као преоштра, тим пре што се ученица сама јавила да је то учинила и извинила се директорки.

Отац ученице Карловачке гимназије верује да ће његово дете бити враћено у школу. Он признаје да јећерка направила грешку када се на овакав начин нашалила са професорима, али сматра да је изречена казна преоштра.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Остоја

05.02.2015 20:46

А многи би да се на друственим мрезама без страха од казне могу писати свакаква ср**а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.02.2015 20:54

Није казна превисока,она је исправна.Ста је разлог био да се уписе у гимназију.Јел то био Инстаграм или уцење? Пустите празну прицу,директорка је у праву.Ко је та балавица да руси углед једне сколе.А родитељ је требало да правилно васпита своју кцерку,а не сад да буде као паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За оне родјене напољу

05.02.2015 21:18

Мисли се на Сремске Карловце који су тwин цитy с Брицqуебец. Мислим да је цура несто цула или зна јер уценици боље знају за свињарије просвјетних радника него они сами измедју себе. Педагоски је позвати њу и разговарати отворено. Ја сам као цурица од 11 година пензионисала наставника музицког који нас је хватао за у оно доба сисице. Било нас је пар остецених али оне као Муслиманке су биле мање 'фацкане', а мене није имао ко ститити. То ме нагнало да постанем наставница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

06.02.2015 06:10

То је ствар кућног одгоја. Промјена школе а родитељима дебела новчана казна па ће дјеци узети бонтон и научити поштовању и култури. Висина новчане казне колико вриједи тел или таблет небитно. Сад је битније који телефон носи у школу него како се понаша. Ни једна новчана казна није велика.

ОДГОВОРИТЕ