Клоп: Уопште не размишљам о оставци!

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп рекао је да не размишља о оставци упркос томе што је БВБ после пораза од Аугсбурга остао последњи у Бундеслиги.

Фудбал 06.02.2015 | 11:40
Клоп: Уопште не размишљам о оставци!

"Одбацујем могућност оставке. После две утакмице у овој години, наш резервоар није потпуно празан. Синоћ нисам размишљао о оставци, то за мене није ни тема", рекао је Клоп.

Борусија је изгубила на свом терену од Аугсбурга минималним резултатом и после 19 кола заузима последње 18. место са 16 бодова. Два бода више имају Штутгарт и Херта, који су такође у зони испадања, а 18 има и Фрајбург, који није у опасној зони.

После 11. пораза у лиги, навијачи су разговарали са играчима и тренером Борусије.

Клоп, који је преузео Борусију 2008. године, добио је гаранције о останку у клубу од извршног директора Ханса Јоахима Вацкеа, али је под великим притиском после пораза од Аугсбурга.

"Живци играју велику улогу у овој ситуацији, морамо да се саберемо. Морамо да вратимо играчима веру, дуго радимо на томе, али то очигледно није довољно", рекао је Клоп, који је са Борусијом освојио две шампионске титуле у Бундеслиги, Куп и Суперкуп Немачке, али и довео до финала Лиге шампиона.

Он је признао да је разочаран рекацијом екипе и паником после примљеног гола.

"Екипу је потпуно уздрмао тај гол, мислио сам да смо изнад тога. Доносили смо лоше одлуке. Морамо да будемо храбрији и тиме дозволимо себи да правимо добре одлуке", рекао је Клоп.

Клоп у наредних шест недеља неће моћи да рачуна на Кевина Гроскројца, који је покидао бутни мишић, а од раније због повреда нису у екипи Илкај Гундоган, Ерик Дурм и Лукаш Пишчек.

У наредном колу Борусија гостује Фрајбургу, док је крајем месеца очекује двомеч са Јувентусом у шеснестини финала Лиге шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар