ЦР7 слави данас, али ово сигурно не знате о њему!

Најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо дана славио 30. рођендан, а ми смо вам у његову част припремили 10 ствари које (можда) нисте знали о португалском репрезентативцу и нападачу Реал Мадрида. А који сваки љубитељ фудбала треба да зна!

Фудбал 05.02.2015 | 23:00
ЦР7 слави данас, али ово сигурно не знате о њему!

Најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо данас слави 30. рођендан. Чудан је овај 5. фебруар, у фудбалском смислу, јер су данас слављеници и Карлос Тевез (31), славни Румун Георги Хаџи (50), Нејмар (23) ... али, ово је прича о најбољем на свету.

1. Име по председнику САД

Пуно име му је Кристијано Роналдо дос Сантош Авеиро, а онај део Роналдо је добио по некадашњем председнику Сједињених Америчких Држава Роналду Регану, којег је волео Кристијанов отац.

2. Маза у породици

Најмлађи је члан породице Авеиро, има старијег брата Хуга и две старије сестре Елму и Лилијану Катју, са којима је делио собу док је одрастао. Отуда је маза у породици.

3. Звали су га "Плачљивко" док је био дете

Кад је био клинац, добио је надимак „Плачљивко”, јер је умео да се расплаче док игра фудбал, ако дода саиграчу лопту, а овај не постигне гол.

4. Избачен је из школе, јер је напао професора

Избачен је из школе са 14 година зато што је столицом гађао професора „који га није поштовао”.

5. У 15. години је имао операцију срца

Са 15 година је био повргнут ласерској операцији срца, јер је имао проблем који је могао да га удаљи од фудбала.

6. Због оца алкохоличара је престао да се опија

Потпуно је престао да пије алкохол, зато што му је отац био алкохоличар, али је одбијао да се лечи, и на крају је од последица тога и умро 2005. године.

7. Сина је назвао по себи

Он је 3. јула 2010. добио сина којег је назвао по себи, Кристијано Роналдо јуниор. Идентитет мајке никада није откривен, Португалац је рекао да је она конобарица са којом се забављао краће време. Ипак, верује се да је користио услуге сурогат мајке у Америци.

8. Има музеј посвећен свом лику и делу

Постоји музеј „ЦР7” у Роналдовом родном граду Функалу који садржи његове трофеје, медаље, ретке фотографије и многе друге ствари везане за фудбалера.

9. Бори се против ванземаљаца

У децембру 2011. године је покренуо игрицу за Ајфон која се зове „Хеадс Уп” (главу горе), у којој је управо Роналдо протагониста који се бори против инвазије ванземаљаца.

10. Има преко 33 милиона следбеника на Твитеру, а он скоро никог не прати

Кристијано Роналдо је најпраћенији спортиста на Твитеру са 33.319.323 следбеника. Он на тој друштвеној мрежи „прати” само 91 профил.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неyмар је бољи

06.02.2015 21:05

неyмар је бољи

ОДГОВОРИТЕ