CR7 slavi danas, ali ovo sigurno ne znate o njemu!

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo dana slavio 30. rođendan, a mi smo vam u njegovu čast pripremili 10 stvari koje (možda) niste znali o portugalskom reprezentativcu i napadaču Real Madrida. A koji svaki ljubitelj fudbala treba da zna!

Fudbal 05.02.2015 | 23:00
CR7 slavi danas, ali ovo sigurno ne znate o njemu!

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo danas slavi 30. rođendan. Čudan je ovaj 5. februar, u fudbalskom smislu, jer su danas slavljenici i Karlos Tevez (31), slavni Rumun Georgi Hadži (50), Nejmar (23) ... ali, ovo je priča o najboljem na svetu.

1. Ime po predsedniku SAD

Puno ime mu je Kristijano Ronaldo dos Santoš Aveiro, a onaj deo Ronaldo je dobio po nekadašnjem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Ronaldu Reganu, kojeg je voleo Kristijanov otac.

2. Maza u porodici

Najmlađi je član porodice Aveiro, ima starijeg brata Huga i dve starije sestre Elmu i Lilijanu Katju, sa kojima je delio sobu dok je odrastao. Otuda je maza u porodici.

3. Zvali su ga "Plačljivko" dok je bio dete

Kad je bio klinac, dobio je nadimak „Plačljivko”, jer je umeo da se rasplače dok igra fudbal, ako doda saigraču loptu, a ovaj ne postigne gol.

4. Izbačen je iz škole, jer je napao profesora

Izbačen je iz škole sa 14 godina zato što je stolicom gađao profesora „koji ga nije poštovao”.

5. U 15. godini je imao operaciju srca

Sa 15 godina je bio povrgnut laserskoj operaciji srca, jer je imao problem koji je mogao da ga udalji od fudbala.

6. Zbog oca alkoholičara je prestao da se opija

Potpuno je prestao da pije alkohol, zato što mu je otac bio alkoholičar, ali je odbijao da se leči, i na kraju je od posledica toga i umro 2005. godine.

7. Sina je nazvao po sebi

On je 3. jula 2010. dobio sina kojeg je nazvao po sebi, Kristijano Ronaldo junior. Identitet majke nikada nije otkriven, Portugalac je rekao da je ona konobarica sa kojom se zabavljao kraće vreme. Ipak, veruje se da je koristio usluge surogat majke u Americi.

8. Ima muzej posvećen svom liku i delu

Postoji muzej „CR7” u Ronaldovom rodnom gradu Funkalu koji sadrži njegove trofeje, medalje, retke fotografije i mnoge druge stvari vezane za fudbalera.

9. Bori se protiv vanzemaljaca

U decembru 2011. godine je pokrenuo igricu za Ajfon koja se zove „Heads Up” (glavu gore), u kojoj je upravo Ronaldo protagonista koji se bori protiv invazije vanzemaljaca.

10. Ima preko 33 miliona sledbenika na Tviteru, a on skoro nikog ne prati

Kristijano Ronaldo je najpraćeniji sportista na Tviteru sa 33.319.323 sledbenika. On na toj društvenoj mreži „prati” samo 91 profil.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neymar je bolji

06.02.2015 21:05

neymar je bolji

ODGOVORITE