Ноле и Роџер највише тестирани!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, Швајцарац Роџер Федерер и Шкот Енди Мари имали су највише антидопинг тестова током 2014. године.

Тенис 06.02.2015 | 18:40
Ноле и Роџер највише тестирани!

Међународна тениска федерација објавила је податке о обављеним тестовима, којих је укупно било 3.529, од тога је 1.925 узорака узето од тенисера, а 1.604 од тенисерки.

Ђоковић је седам пута тестиран током такмичења и исто толико пута ван турнира, а исти случај је и са Федерером и Маријем, али и најбољом српском тенисерком Аном Ивановић.

Шпанац Рафаел Надал, који је дуго био ван терена, тестиран је између четири и шест пута на такмичења и седам ван њих, а слично је било са најбољом тенисерком света Сереном Вилијамс.

Виктор Троицки, који се тек у јулу вратио на терен после одрађене суспензије због кршења антидопинг правила, имао је између једног и три антидопинг тестирања на турнирима и седам ван њих.

То што је пропустио целу прошлу сезону Јанка Типсаревића није поштедело великог броја тестирања, па је српски тенисер имао седам тестова током 2014. године. Душан Лајовић је тестиран само током турнира, и то између четири и шест пута, исто као и Филип Крајиновић.

Српске тенисерке Јелена Јанковић и Бојана Јовановски имале су између једног и три тестирања током такмичења, а седам ван њих.

У поређењу са 2013. годином, најбољи тенисери су тестирани више пута прошле године. О томе говори податак да је Ђоковић претпрошле године ван такмичења имао између четири и шест тестова, а Федерер тај број током такмичења.

Сви тенисери који се налазе међу најбољих десет на свету тестирани су седам пута ван такмичења и најмање четири пута на турнирима.

Коментари / 0

Оставите коментар