Nole i Rodžer najviše testirani!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Švajcarac Rodžer Federer i Škot Endi Mari imali su najviše antidoping testova tokom 2014. godine.

Tenis 06.02.2015 | 18:40
Nole i Rodžer najviše testirani!

Međunarodna teniska federacija objavila je podatke o obavljenim testovima, kojih je ukupno bilo 3.529, od toga je 1.925 uzoraka uzeto od tenisera, a 1.604 od teniserki.

Đoković je sedam puta testiran tokom takmičenja i isto toliko puta van turnira, a isti slučaj je i sa Federerom i Marijem, ali i najboljom srpskom teniserkom Anom Ivanović.

Španac Rafael Nadal, koji je dugo bio van terena, testiran je između četiri i šest puta na takmičenja i sedam van njih, a slično je bilo sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams.

Viktor Troicki, koji se tek u julu vratio na teren posle odrađene suspenzije zbog kršenja antidoping pravila, imao je između jednog i tri antidoping testiranja na turnirima i sedam van njih.

To što je propustio celu prošlu sezonu Janka Tipsarevića nije poštedelo velikog broja testiranja, pa je srpski teniser imao sedam testova tokom 2014. godine. Dušan Lajović je testiran samo tokom turnira, i to između četiri i šest puta, isto kao i Filip Krajinović.

Srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski imale su između jednog i tri testiranja tokom takmičenja, a sedam van njih.

U poređenju sa 2013. godinom, najbolji teniseri su testirani više puta prošle godine. O tome govori podatak da je Đoković pretprošle godine van takmičenja imao između četiri i šest testova, a Federer taj broj tokom takmičenja.

Svi teniseri koji se nalaze među najboljih deset na svetu testirani su sedam puta van takmičenja i najmanje četiri puta na turnirima.

Komentari / 0

Ostavite komentar