Видео: ЦР7 - срећан рођендан!

Кристијано Роналдо, најбољи фудбалер света, данас пуни 30 година. Срећно, ЦР7!

Фудбал 05.02.2015 | 18:00
Видео: ЦР7 - срећан рођендан!

Кристијано Роналдо дос Сантос Авеиро, рођен је на данашњи дан пре тачно 30 година у Фуншалу, Мадеири, у Португалу.

Као 11-годишњак Роналдо је стигао у Спортинг из Лисабона, где је на почетку имао проблема са децом у школи због свог необичног акцента, али је упркос томе на терену показивао вансеријски таленат.

Он је 2003. прешао у Манчестер јунајтед и у тиму сер Алекса Фергусона почео је да исписује историјске фудбалске странице.

Роналдо, који је име добио по глумцу Роналду Регану, којег је његов отац обожавао, закитио се многим трофејима играјући за "ђаволе", укључујући и Златну лопту ФИФА 2008. године. Португалац је у јуну 2009. прешао у Реал Мадрид и то је био највећи трансфер у историји фудбала. "Краљеви" су за њега издвојили 94 милиона евра, али су знали и зашто.

Он је још два пута (2013. и 2014) освојио Златну лопту ФИФА, Реал Мадрид је одвео до титуле Лиге шампиона, десети пут у историји, а у Примери и Лиги шампиона поставио је сијасет рекорда. Више пута је одликован за своја дела, а добио је и своју статуу и има свој музеј.

За њега слови црно-бела прича - или га обожавају или не могу да га смисле. Не хаје много за то, ради свој посао дословно најбоље на свету, веома је приврежен својој породици (о чему најбоље сведочи податак да је изнајмио чак четири приватна авиона прошлог лета како би сви чланови његове породице ишли на Мундијал у Бразил), ужива у времену које проводи са својим сином, Кристијаном јуниором, промовише свој бренд ЦР7 и иде даље.

Кристијано, срећан рођендан!

Коментари / 0

Оставите коментар