Video: CR7 - srećan rođendan!

Kristijano Ronaldo, najbolji fudbaler sveta, danas puni 30 godina. Srećno, CR7!

Fudbal 05.02.2015 | 18:00
Video: CR7 - srećan rođendan!

Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro, rođen je na današnji dan pre tačno 30 godina u Funšalu, Madeiri, u Portugalu.

Kao 11-godišnjak Ronaldo je stigao u Sporting iz Lisabona, gde je na početku imao problema sa decom u školi zbog svog neobičnog akcenta, ali je uprkos tome na terenu pokazivao vanserijski talenat.

On je 2003. prešao u Mančester junajted i u timu ser Aleksa Fergusona počeo je da ispisuje istorijske fudbalske stranice.

Ronaldo, koji je ime dobio po glumcu Ronaldu Reganu, kojeg je njegov otac obožavao, zakitio se mnogim trofejima igrajući za "đavole", uključujući i Zlatnu loptu FIFA 2008. godine. Portugalac je u junu 2009. prešao u Real Madrid i to je bio najveći transfer u istoriji fudbala. "Kraljevi" su za njega izdvojili 94 miliona evra, ali su znali i zašto.

On je još dva puta (2013. i 2014) osvojio Zlatnu loptu FIFA, Real Madrid je odveo do titule Lige šampiona, deseti put u istoriji, a u Primeri i Ligi šampiona postavio je sijaset rekorda. Više puta je odlikovan za svoja dela, a dobio je i svoju statuu i ima svoj muzej.

Za njega slovi crno-bela priča - ili ga obožavaju ili ne mogu da ga smisle. Ne haje mnogo za to, radi svoj posao doslovno najbolje na svetu, veoma je privrežen svojoj porodici (o čemu najbolje svedoči podatak da je iznajmio čak četiri privatna aviona prošlog leta kako bi svi članovi njegove porodice išli na Mundijal u Brazil), uživa u vremenu koje provodi sa svojim sinom, Kristijanom juniorom, promoviše svoj brend CR7 i ide dalje.

Kristijano, srećan rođendan!

Komentari / 0

Ostavite komentar