Снијег и мраз до понедјељка

Снијег који од јутрос пада на подручју Републике Српске донијеће данас и сутра нових 10 до 20 центиметара сњежног покривача, а у планинским предјелима температура ваздуха ће за викенд бити и до минус 15 степени Целзијусових, речено је у републичком Хидрометеоролошком заводу.

Република Српска 05.02.2015 | 13:28
Снијег и мраз до понедјељка

Дежурни метеоролог Игор Ковачић навео је да се данас очекује обилнији снијег од сјеверозапада и запада Крајине, а у Херцеговини пролазне обилније падавине током ноћи и сутра пријеподне.

"У осталим предјелима биће углавном са кишом и сусњежицом, сутра послијеподне у већини крајева са снијегом и интензивнијим сњежним падавинама на сјеверу, па ће јутро у суботу осванути са сњежним покривачем", рекао је Ковачић.

Он је додао да се јењавање падавина очекује у суботу, уз осјетан пад температуре.

"На југу ће бити суво, уз разведравање и буру, међутим, јутро ће у недјељу бити веома хладно", рекао је Ковачић и додао да ће максимална температура бити само до два степена изнад нуле.

Ковачић је навео да се, уз велико захлађење, на планинама очекује јак мраз, са температуром и до минус 15 степени у недјељу и понедјељак.

Подручје Српске је под утицајем циклона који се налазе изнад Јадрана, а изнад Републике Српске се таласа фронтална зона, што значи да ће временске прилике бити сложене и са падавинама, а очекивана стабилизација у понедјељак и уторак неће дуго трајати, јер неће бити јачања антициклона, објаснио је Ковачић.

Коментари / 0

Оставите коментар