Snijeg i mraz do ponedjeljka

Snijeg koji od jutros pada na području Republike Srpske donijeće danas i sutra novih 10 do 20 centimetara snježnog pokrivača, a u planinskim predjelima temperatura vazduha će za vikend biti i do minus 15 stepeni Celzijusovih, rečeno je u republičkom Hidrometeorološkom zavodu.

Republika Srpska 05.02.2015 | 13:28
Snijeg i mraz do ponedjeljka

Dežurni meteorolog Igor Kovačić naveo je da se danas očekuje obilniji snijeg od sjeverozapada i zapada Krajine, a u Hercegovini prolazne obilnije padavine tokom noći i sutra prijepodne.

"U ostalim predjelima biće uglavnom sa kišom i susnježicom, sutra poslijepodne u većini krajeva sa snijegom i intenzivnijim snježnim padavinama na sjeveru, pa će jutro u subotu osvanuti sa snježnim pokrivačem", rekao je Kovačić.

On je dodao da se jenjavanje padavina očekuje u subotu, uz osjetan pad temperature.

"Na jugu će biti suvo, uz razvedravanje i buru, međutim, jutro će u nedjelju biti veoma hladno", rekao je Kovačić i dodao da će maksimalna temperatura biti samo do dva stepena iznad nule.

Kovačić je naveo da se, uz veliko zahlađenje, na planinama očekuje jak mraz, sa temperaturom i do minus 15 stepeni u nedjelju i ponedjeljak.

Područje Srpske je pod uticajem ciklona koji se nalaze iznad Jadrana, a iznad Republike Srpske se talasa frontalna zona, što znači da će vremenske prilike biti složene i sa padavinama, a očekivana stabilizacija u ponedjeljak i utorak neće dugo trajati, jer neće biti jačanja anticiklona, objasnio je Kovačić.

Komentari / 0

Ostavite komentar