Превише трчања штети здрављу

Подаци данских научника показују да је превише трчања подједнако штетно за здравље као и потпуно избегавање телесне активности

Здравље 05.02.2015 | 09:06
Превише трчања штети здрављу

Подаци данских научника показују да је превише трчања подједнако штетно за здравље као и потпуно избегавање телесне активности.

Журнал "Америцан Цоллеге оф Цардиологy" је објавио резултате прикупљене током 12 година од око 1.000 здравих испитаника, од којих су се неки бавили рекреативним трчањем, преноси Би-Би-Си.

Показало се да најмањи ризик за смрт имају особе које трче око 2,5 сата недељно, уз просечну брзину од око осам километара на сат.

Насупрот томе, највећи ризик за смрт је забележен код особа које су трчале више од четири сата недељно или се уопште нису бавиле рекреацијом.

Повећани ризик за смрт је уочен и код особа које су трчале просечном брзином већом од 11 км на сат, истичу истраживачи болнице Фредериксберг у Копенхагену.

Научници верују да је овакве резултате могуце објаснити последицама претераних физичких напора на срце.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Науцник Љенцуга

05.02.2015 17:10

Да, па и од силног уцења се мозе полудјети, од здраве исхране разбољети...Које глупости. Свако треба да има слух за своје тијело и своју духовну моц, и да даје све од себе. При томе сваки пут мало висе него прије :-)

ОДГОВОРИТЕ