БЛ: Борусијина апокалипса!

Пре непуне две године су фудбалери Борусије играли финале Лиге шампиона, а сада се боре за опстанак у Бундеслиги и то закуцани за дно табеле, јер помака нема. "Милионерима" није помогао ни чувени "жути зид" који је чинило 80.667 навијача, ни играч више и на свом стадиону су поражени од Аугзбурга са 0:1 у 19. колу Бундеслиге.

Фудбал 04.02.2015 | 22:40
БЛ: Борусијина апокалипса!

Пулени Јиргена Клопа деловали су изгубљено на Сигнал Идуна парку, као да су се први пут заиграли заједно. Трудили су се и Марко Ројс, и Ћиро Имобиле, и Патрик Аубамејанг, али кад неће - онда неће.

Борусија имала иницијативу и вршила притисак без оних правих прилика за гол, па је на крају поражена и поред песме која је одјекивала са трибина.

Одлука је пала у 50. минуту када је праву конфузије у одбрани Дортмунда изазвао Халил Алтинтоп, голман Роман Вајденфелер се више трудио да покаже судији како нема пенала у тој гужви уместо да води рачуна о томе где је лопта, а она је дошла до Раула Бобадиље коме није било тешко да је закуца у мрежу за тријумф Аугзбурга.

"Милионерима" није помогло ни што су скоро пола сата имали играча више пошто је Кристијан Јанкер добио можда престрого директан црвени картон због фаула са леђа над Аубамејангом. Ништа нису променили ни уласци нашег Невена Суботића, односно Кагаве и Мхитарјана, док Милош Јојић није био у протоколу.

За победнички тим српски нападач Никола Ђурђић је одиграо последњих шест минута у историјском, првом тријумф Аугзбурга над Борусијом после пет пораза и два ремија, који је мало недостајало да спречи Имобиле у судијској надокнади, али је усамљен шутирао главом право у искусног Алекса Манингера који је одлично бранио на овом мечу.

Вердер је такође славио у гостима и однео цео плен из Хофенхајма са 2:1. Повео је преко Франка ди Санта који је мајсторски распалио по лопти и закуцао је у горњи десни угао са ивице казненог простора у деветом минуту, а за изједначење био је задужен Емир Бичакчић, репрезентативац БиХ, који је био на правом месту да главом у мету спроведе додавање Шалаија такође главом са прве стативе након корнера.

Сва три бода за Бремен спаковао је Баргфреде у 52. минуту прецизним ударцем у доњи десни угао.

Од пет утакмица 19. кола одиграних у среду, ни на једној није тријумфовала домаћа екипа. Бајер је савладао Херту у Берлину са 1:0, а стрелац јединог поготка био је Штефан Кислинг, док је Хамбург срушио Падерборн са 3:0 такође у гостима и дошао до врло вредних бодова у борби за опстанак.

Српски штопер Слободан Рајковић одиграо је цео меч за ХСВ, за који је од 66. минута играо и наш везиста Гојко Качар пошто је заменио стрелца првог гола Рафаела ван дер Варта.

Келн и Штутгарт су ремизирали 0:0, а на клупи "шваба", које се такође боре за опстанак, није било Филипа Костића.

Бундеслига, 19. коло:
Уторак:
Бајерн - Шалке 1:1 (0:0)
(Робен 67 - Хуведес 72)
Борусија Менхенгладбах - Фрајбург 1:0 (1:0)
(Херман 23)
Хановер - Мајнц 1:1 (1:0)
(Бријан 26 - Сото 77)
Ајнтрахт Франкфурт - Волфзбург 1:1 (0:0)
(Ајгнер 58 - Де Брујне 88)
Среда:
Борусија Дортмунд - Аугзбург 0:1 (0:0)
(Бобадиља 50)
Хофенхајм - Вердер 1:2 (1:1)
(Бичакчић 34 - Ди Санто 8, Баргфреде 52)
Херта - Бајер Леверкузен 0:1 (0:0)
(Кислинг 49)
Келн - Штутгарт 0:0
Падерборн - Хамбург 0:3 (0:1)
(Ван дер Варт 2, Јансен 72, Штибер 90+1)

ТАБЕЛА:Бајерн 46, Волфсбург 38, Борусија М. 33, Аугсбург 33, Бајер 32, Шалке 31, Хофенхајм 26, Хановер 25, Ајнтрахт 24, Келн 23, Вердер 23, Мајнц 22, Падерборн 19, Фрајбург 18, Хамбургер 20, Херта 18, Штутгарт 18, Борусија Д. 16.

Коментари / 0

Оставите коментар