BL: Borusijina apokalipsa!

Pre nepune dve godine su fudbaleri Borusije igrali finale Lige šampiona, a sada se bore za opstanak u Bundesligi i to zakucani za dno tabele, jer pomaka nema. "Milionerima" nije pomogao ni čuveni "žuti zid" koji je činilo 80.667 navijača, ni igrač više i na svom stadionu su poraženi od Augzburga sa 0:1 u 19. kolu Bundeslige.

Fudbal 04.02.2015 | 22:40
BL: Borusijina apokalipsa!

Puleni Jirgena Klopa delovali su izgubljeno na Signal Iduna parku, kao da su se prvi put zaigrali zajedno. Trudili su se i Marko Rojs, i Ćiro Imobile, i Patrik Aubamejang, ali kad neće - onda neće.

Borusija imala inicijativu i vršila pritisak bez onih pravih prilika za gol, pa je na kraju poražena i pored pesme koja je odjekivala sa tribina.

Odluka je pala u 50. minutu kada je pravu konfuzije u odbrani Dortmunda izazvao Halil Altintop, golman Roman Vajdenfeler se više trudio da pokaže sudiji kako nema penala u toj gužvi umesto da vodi računa o tome gde je lopta, a ona je došla do Raula Bobadilje kome nije bilo teško da je zakuca u mrežu za trijumf Augzburga.

"Milionerima" nije pomoglo ni što su skoro pola sata imali igrača više pošto je Kristijan Janker dobio možda prestrogo direktan crveni karton zbog faula sa leđa nad Aubamejangom. Ništa nisu promenili ni ulasci našeg Nevena Subotića, odnosno Kagave i Mhitarjana, dok Miloš Jojić nije bio u protokolu.

Za pobednički tim srpski napadač Nikola Đurđić je odigrao poslednjih šest minuta u istorijskom, prvom trijumf Augzburga nad Borusijom posle pet poraza i dva remija, koji je malo nedostajalo da spreči Imobile u sudijskoj nadoknadi, ali je usamljen šutirao glavom pravo u iskusnog Aleksa Maningera koji je odlično branio na ovom meču.

Verder je takođe slavio u gostima i odneo ceo plen iz Hofenhajma sa 2:1. Poveo je preko Franka di Santa koji je majstorski raspalio po lopti i zakucao je u gornji desni ugao sa ivice kaznenog prostora u devetom minutu, a za izjednačenje bio je zadužen Emir Bičakčić, reprezentativac BiH, koji je bio na pravom mestu da glavom u metu sprovede dodavanje Šalaija takođe glavom sa prve stative nakon kornera.

Sva tri boda za Bremen spakovao je Bargfrede u 52. minutu preciznim udarcem u donji desni ugao.

Od pet utakmica 19. kola odigranih u sredu, ni na jednoj nije trijumfovala domaća ekipa. Bajer je savladao Hertu u Berlinu sa 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Štefan Kisling, dok je Hamburg srušio Paderborn sa 3:0 takođe u gostima i došao do vrlo vrednih bodova u borbi za opstanak.

Srpski štoper Slobodan Rajković odigrao je ceo meč za HSV, za koji je od 66. minuta igrao i naš vezista Gojko Kačar pošto je zamenio strelca prvog gola Rafaela van der Varta.

Keln i Štutgart su remizirali 0:0, a na klupi "švaba", koje se takođe bore za opstanak, nije bilo Filipa Kostića.

Bundesliga, 19. kolo:
Utorak:
Bajern - Šalke 1:1 (0:0)
(Roben 67 - Huvedes 72)
Borusija Menhengladbah - Frajburg 1:0 (1:0)
(Herman 23)
Hanover - Majnc 1:1 (1:0)
(Brijan 26 - Soto 77)
Ajntraht Frankfurt - Volfzburg 1:1 (0:0)
(Ajgner 58 - De Brujne 88)
Sreda:
Borusija Dortmund - Augzburg 0:1 (0:0)
(Bobadilja 50)
Hofenhajm - Verder 1:2 (1:1)
(Bičakčić 34 - Di Santo 8, Bargfrede 52)
Herta - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)
(Kisling 49)
Keln - Štutgart 0:0
Paderborn - Hamburg 0:3 (0:1)
(Van der Vart 2, Jansen 72, Štiber 90+1)

TABELA:Bajern 46, Volfsburg 38, Borusija M. 33, Augsburg 33, Bajer 32, Šalke 31, Hofenhajm 26, Hanover 25, Ajntraht 24, Keln 23, Verder 23, Majnc 22, Paderborn 19, Frajburg 18, Hamburger 20, Herta 18, Štutgart 18, Borusija D. 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar