У Звезди Варкос, у Бразилу голгетер, у Кини милионер!

Аргентнски нападач напустио Гремио и потписао уговор са Чангчун Јатаијем. Ернан Баркос за две године добија 8.400.000 евра!

Фудбал 05.02.2015 | 20:40
У Звезди Варкос, у Бразилу голгетер, у Кини милионер!

Од играча из тадашњег кадра Црвене звезде “зарадио” је надимак Варкос, а од Кинеза ће зарадити - милионе! Некадашњи нападач београдских црвено-белих Ернан Баркос (30) пронашао је нови клуб, преселио се из Гремија у Чангчун Јатаји и то под фантастичним финансијским условима.

Аргентинац се обавезао на двогодишњу верност Азијатима, а за узврат ће на име плата инкасирати 8.400.000 евра. Осим тога, трансфером ће помоћи свом доскорашњем клубу Гремију да преброди финансијске проблеме у које је запао по завешетку минуле сезоне, у којој је освојио “тек” седмо место у бразилској Серији А. Вредност трансфера је 3.000.000 долара, од чега ће клуб из Порто Алегреа зарадити 2.000.000, а преостали милион поделити Баркосов бивши клуб Палмеирас (власник 15 одсто уговора) док ће 85 процената отићи на рачун инвестиционог фонда који “држи” играча.
“Разумем ситуацију у којој се клуб налази и да му је потребан новац. Да су околности повољније потписао бих нови уговор и пензионисао се овде, али немојте овај одлазак да схватите као збогом, јер планирам да је вратим у Гремио једног дана”, поручио је Баркос на опроштају од плаво-црних.

Он је у дресу Гремија за две године постигао 45 голова на 108 утакмица, а по одласку из Црвене звезде, чији је члан био у сезони 2007/08 играо је још за Хуракан, ЛДУ Квито и Палмеирас, а ово ће му бити повратак у кинески фудбал, где је већ носио дресове Шангаја и Шенжена.

Коментари / 0

Оставите коментар