U Zvezdi Varkos, u Brazilu golgeter, u Kini milioner!

Argentnski napadač napustio Gremio i potpisao ugovor sa Čangčun Jataijem. Ernan Barkos za dve godine dobija 8.400.000 evra!

Fudbal 05.02.2015 | 20:40
U Zvezdi Varkos, u Brazilu golgeter, u Kini milioner!

Od igrača iz tadašnjeg kadra Crvene zvezde “zaradio” je nadimak Varkos, a od Kineza će zaraditi - milione! Nekadašnji napadač beogradskih crveno-belih Ernan Barkos (30) pronašao je novi klub, preselio se iz Gremija u Čangčun Jataji i to pod fantastičnim finansijskim uslovima.

Argentinac se obavezao na dvogodišnju vernost Azijatima, a za uzvrat će na ime plata inkasirati 8.400.000 evra. Osim toga, transferom će pomoći svom doskorašnjem klubu Gremiju da prebrodi finansijske probleme u koje je zapao po zavešetku minule sezone, u kojoj je osvojio “tek” sedmo mesto u brazilskoj Seriji A. Vrednost transfera je 3.000.000 dolara, od čega će klub iz Porto Alegrea zaraditi 2.000.000, a preostali milion podeliti Barkosov bivši klub Palmeiras (vlasnik 15 odsto ugovora) dok će 85 procenata otići na račun investicionog fonda koji “drži” igrača.
“Razumem situaciju u kojoj se klub nalazi i da mu je potreban novac. Da su okolnosti povoljnije potpisao bih novi ugovor i penzionisao se ovde, ali nemojte ovaj odlazak da shvatite kao zbogom, jer planiram da je vratim u Gremio jednog dana”, poručio je Barkos na oproštaju od plavo-crnih.

On je u dresu Gremija za dve godine postigao 45 golova na 108 utakmica, a po odlasku iz Crvene zvezde, čiji je član bio u sezoni 2007/08 igrao je još za Hurakan, LDU Kvito i Palmeiras, a ovo će mu biti povratak u kineski fudbal, gde je već nosio dresove Šangaja i Šenžena.

Komentari / 0

Ostavite komentar