Ко су слободни играчи након зимске пијаце?

Прелазни рок је завршен, али многи играчи тек ће покушати да се скуће...Ово је идеалан тим слободних агената.

Фудбал 05.02.2015 | 15:00
Ко су слободни играчи након зимске пијаце?

Као по обичају када се заврши прелазни рок на тржишту остаје "брдо" такозваних слободних агената који морају да сачекају "друго дељење". У питању су углавном фудбалери којима су уговори истекли, или су клубови незадовољни њиховим учинком раскинули сарадњу.

Ми смо покушали да од онога што је остало на пијаци саставимо идеалан тим. У питању су углавном играчи у поодмаклим играчким годинама, али далеко од тога да нема атрактивних имена.

Вероватно најтањи избор је на голманској позицији, тако да некадашњи чувар мреже Атлетико Мадрида Данијел Аранзубија није имао никакву конкуренцију. У дефанзивној линији већ је била много жешћа конкуренција. У нашем иделаном тиму место су пронашли Луис Переа, такође дугогодишњи првотимац Атлетика коме је истекао уговор са Круз Азулом, затим Дијего Лугано (последњи клуб Вест Хем), Модибо Дијаките (истекла једногодишња сарадња са Ла Коруњом) и Беноа Асу-Екото (истекао уговор са Тотенхемом).

Од дефанзиваца који су такође слободни а нису пронашли место у нашој екипи ту су још Ћезаре Натали (Болоња), Андре Дијаз (Лацио), Титус Брамбл (Сандерленд), Јобо (Фенербахче), Кристијан Сапунару (Елче), Пауло Винисијус (Брага), Дмитро Чигрински (Шахтјор), Марко Мота (Јувентус)...

У конкуренцији за задњег везног било је неколико одличних играча, а наш избор пао је Алуа Дијару, докорашњег члана Вест Хема и вицешампиона света са Француском 2006. године. Поред њега у вези су место пронашли још један вицепрвак планете Деми Де Зеув (са Холандијом 2010.) и некадашња велика нада Њукасла Џермејн Џенас. Око бившег играча Ајакса претходних месеци била је веома интересантна ситуација, пошто је он преко друштвених мрежа покушавао да пронађе нови клуб. Колико је био успешан види се по томе што је пронашао своје место у нашем идеалном тиму "незапослених".

У вези је била доста јака конкуренција. Португалац Симао није пронашао место у тиму јер се још не зна хоће ли наставити каријеру након што је напустио Еспањол. Ласана Дијара још није добио одобрење од ФИФА да напусти московску Локомотиву, а статус Хатема Бен Арфе није још разјашњен. Он ће вероватно убрзо пронаћи клуб у Кини. Од јачих имена без клуба су још Мамаду Дијара (напустио Фулам), Фабио Роченбак (истекао му уговор са Аербином) и Габи Мудингај.

Навала нашег тима би по именима, а у неко прошло време, могла да парира било којој из најјачих клубова Европе данас. На месту одмах иза двојице нападача Алекс Де Пјеро, коме је истекао уговор са индијским Делхијем, а у самом шпицу враголасти тандем: Николас Анелка - Антонио Касано. Француз је такође био три месеца у Индији, док је Касано раскинуо уговор са Пармом и чека понуде. На клупи за резервне играче могли би да буду Шола Амеоби, Јакубу, Нери Кастиљо, Хавенар...

Коментари / 0

Оставите коментар