Ko su slobodni igrači nakon zimske pijace?

Prelazni rok je završen, ali mnogi igrači tek će pokušati da se skuće...Ovo je idealan tim slobodnih agenata.

Fudbal 05.02.2015 | 15:00
Ko su slobodni igrači nakon zimske pijace?

Kao po običaju kada se završi prelazni rok na tržištu ostaje "brdo" takozvanih slobodnih agenata koji moraju da sačekaju "drugo deljenje". U pitanju su uglavnom fudbaleri kojima su ugovori istekli, ili su klubovi nezadovoljni njihovim učinkom raskinuli saradnju.

Mi smo pokušali da od onoga što je ostalo na pijaci sastavimo idealan tim. U pitanju su uglavnom igrači u poodmaklim igračkim godinama, ali daleko od toga da nema atraktivnih imena.

Verovatno najtanji izbor je na golmanskoj poziciji, tako da nekadašnji čuvar mreže Atletiko Madrida Danijel Aranzubija nije imao nikakvu konkurenciju. U defanzivnoj liniji već je bila mnogo žešća konkurencija. U našem idelanom timu mesto su pronašli Luis Perea, takođe dugogodišnji prvotimac Atletika kome je istekao ugovor sa Kruz Azulom, zatim Dijego Lugano (poslednji klub Vest Hem), Modibo Dijakite (istekla jednogodišnja saradnja sa La Korunjom) i Benoa Asu-Ekoto (istekao ugovor sa Totenhemom).

Od defanzivaca koji su takođe slobodni a nisu pronašli mesto u našoj ekipi tu su još Ćezare Natali (Bolonja), Andre Dijaz (Lacio), Titus Brambl (Sanderlend), Jobo (Fenerbahče), Kristijan Sapunaru (Elče), Paulo Vinisijus (Braga), Dmitro Čigrinski (Šahtjor), Marko Mota (Juventus)...

U konkurenciji za zadnjeg veznog bilo je nekoliko odličnih igrača, a naš izbor pao je Alua Dijaru, dokorašnjeg člana Vest Hema i vicešampiona sveta sa Francuskom 2006. godine. Pored njega u vezi su mesto pronašli još jedan viceprvak planete Demi De Zeuv (sa Holandijom 2010.) i nekadašnja velika nada Njukasla Džermejn Dženas. Oko bivšeg igrača Ajaksa prethodnih meseci bila je veoma interesantna situacija, pošto je on preko društvenih mreža pokušavao da pronađe novi klub. Koliko je bio uspešan vidi se po tome što je pronašao svoje mesto u našem idealnom timu "nezaposlenih".

U vezi je bila dosta jaka konkurencija. Portugalac Simao nije pronašao mesto u timu jer se još ne zna hoće li nastaviti karijeru nakon što je napustio Espanjol. Lasana Dijara još nije dobio odobrenje od FIFA da napusti moskovsku Lokomotivu, a status Hatema Ben Arfe nije još razjašnjen. On će verovatno ubrzo pronaći klub u Kini. Od jačih imena bez kluba su još Mamadu Dijara (napustio Fulam), Fabio Ročenbak (istekao mu ugovor sa Aerbinom) i Gabi Mudingaj.

Navala našeg tima bi po imenima, a u neko prošlo vreme, mogla da parira bilo kojoj iz najjačih klubova Evrope danas. Na mestu odmah iza dvojice napadača Aleks De Pjero, kome je istekao ugovor sa indijskim Delhijem, a u samom špicu vragolasti tandem: Nikolas Anelka - Antonio Kasano. Francuz je takođe bio tri meseca u Indiji, dok je Kasano raskinuo ugovor sa Parmom i čeka ponude. Na klupi za rezervne igrače mogli bi da budu Šola Ameobi, Jakubu, Neri Kastiljo, Havenar...

Komentari / 0

Ostavite komentar