Преминуо чувени Удо Латек!

Преминуо један од најтрофејнијих тренера у историји немачког фудбала - Удо Латек (1935 - 2015).

Фудбал 05.02.2015 | 13:20
Преминуо чувени Удо Латек!

Познати немачки фудбалски тренер Удо Латек преминуо је у среду у 80. години живота.

Латек се сматра једним од највећих стручњака у историји Бајерна из Минхена, на чијој је клупи седео у два наврата, од 1970. до 1975. и од 1983. до 1987. године.

"Вест о смрти Уда Латека нас је дубоко потресла. Његово име је уско повезано са успесима Бајерна и стварањем велике трофејима богате историје", рекао је Карл Хајнц Румениге, председник шампиона Немачке. Руменигеа је као 18-годишњака у Бајерн довео управо Латек, а са њим су стигли још Ули Хенес и Паул Брајтнер.

Латек је у свом првом мандату на клупи Бајерна три пута био првак државе, освојио три национална купа и Куп европских шампиона. Када се после осам година вратио у баварски клуб, освојио је још три "салатаре" и два купа.

Од 1975. до 1983. године тренирао је Борусију из Менхенгладбаха (две везане титуле и Куп УЕФА), Борусију из Дортмунда и Барселону. Са Каталонцима и Марадоном у тиму освојио је Куп купова 1982. године, поред Купа краља и Лига купа.

Тренирао је још Келн и Шалке, а последњи клуб који је водио била је дортмундска Борусија 2000. Пуних пет година на почетку тренерске каријере провео је као асистент Хелмута Шена у стручном штабу националног тима Немачке.

Коментари / 0

Оставите коментар