Грешке које правите када питате за већу плату!

Борите се за боље место, али константно га не добијате? У случају да примењујете ове тактике, унапређење нећете добити скоро.

Свијет 04.02.2015 | 17:00
Грешке које правите када питате за већу плату!

У Великој Британији позанато је да се запослени често жале на своју плату, па се тим поводом шеф људских ресурса познате британске компаније Хелен Тејлор досетила да прикаже које то фразе никако не смете изговарати ако желите да добијете повишицу плате.

1. "Дајем отказ"

Не претите одласком само ако ваша очекивања о повишици нису испуњена, осим ако заиста немате то у плану да урадите. Када користите отказ као контра понуду за повишицу, послодавац се осећа угроженим и сатераним у чошак. Иако сте успешни, надређени ће се запитати каква је ваша лојаност према компанији.

2. "Не занима ме ако компанија тренутно није у доброј финансијској ситуацији"

Све је у времену и вашој спремности на чекање. У случају да вам послодавац не обезбеди повишицу плате одмах, не дозволите да вам он ускрати ту могућност у предстојећем периоду.

3. "Заслужујем 200.000 фунти годишње!"

Када предлажете плату какву бисте желели да имате, претходно се на тржишту распитајте колико други послодавци плаћају своје раднике за исти положај. Будите реални према себи и запитајте се да ли имате довољно искуства које би одговарало жељеној своти.

4. "Нећу да прихватим мање од x суме"

Ако је вам је понуђен износ испод очекиваног, потисните послодавца - али смирено и рационално. То је преговарање какво би требало да примењујете сваки дан.

5. "Свеједно зарађује више од мене"

Морате да знате да плате ваших колега нису јавна ствар и ви то не би требало да знате нити да се на то позивате. Поређењем са другим никада нећете добити повишицу. Држите се сопствених квалитета и достигнућа, јер само тако ћете можда напредовати.

6. "Али ја сам управо купио кућу..."

Ваше личне околности нису оправдање за повећање плате. Немојте ићи на ту карту, јер никог не занима у каквој сте финансијској ситуацији, јер ваше потребе треба да буду у складу са вашим приходима. Ако немате да приуштите кућу, због које ћете касније зажалити, једноставно је немојте куповати, него тек када се створе финансијски услови за то.

Коментари / 0

Оставите коментар