Видео: Серена након 14 година у Индијан Велсу!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс објавила је да ће први пут после 14 година наступити на турниру у Индијан Велсу.

Тенис 05.02.2015 | 13:00
Видео: Серена након 14 година у Индијан Велсу!

Серена и њена сестра Венус нису учествовале на том турниру још од 2001. године, али је млађа Американка одлучила да прекине бојкот.

Њих две су тврдиле да су 2001. године вређане на расној основи.

„Враћам се у Индијан Велс за неколико недеља. Индијан Велс има посебно место у мом срцу – тамо сам победила први професионални меч, али сам на том месту изгубила део себе. Дуго времена нисам могла да замислим да оживљавам један од најтежих момената каријере“, рекла је Серена.

Њих две те године требало је да се састану у полуфалу турнира, али је непосредно пред почетак меча Венус предала дуел због наводне повреде. Прва тенисерка света је потом извиждана у финалу против Белгијанке Ким Клајстерс, али и Венус и њихов отац Ричард, који је био на трибинама.

Вилијамсове су касније изјављивале да звиждуци имају расистичку позадину, пошто је немогуће да је домаћа публика против њих.

„У протеклих неколико година много сам сазрела, и као тенисер, и као човек, што је још важније. Зато сам одлучила да се вратим у Индијан Велс. Ту је моја каријера кренула јер смо Венус и ја играле први велики турнир заједно. Не желим више да дозвољавам да један изоловани несрећни инцидент баца у сенку сва добре успомене које је моја породица тамо створила“, додала је Американка.

Овогодишње издање биће посебно и по томе што ће срећни добитници у наградној игри имати прилику да упознају шестоструку освајачицу Аустралијан опена.

„Желим да мој повратак позитивно утиче на живот других. Желим да ми се придружите јер ћете имати прилике да ме упознате пре турнира, одиграте понеки ударац или покушате да вратите неки од мојих сервиса. Добићете места поред терена за мој први меч, а онда, када све буде готово, и однети кући један од мојих рекета“, закључила је Серена која је позвала свакога да уплати 10 долара организацији „ЕЈИ“ која се залаже за једнакост људи.

Венус Вилијамс још није одлучила да ли ће учествовати на турниру.

Коментари / 0

Оставите коментар